Antena Meniu Search
x

Foto Un șofer de TIR, care transporta lichid inflamabil, a murit la volan, în Italia. A reușit cu ultimele puteri să tragă pe dreapta și să evite o catastrofă

Giovanni Gaito, în vârstă de 40 de ani, din Napoli, și-a pierdut viața la volanul TIR-ului pe care-l conducea pe o autostradă din Italia. Bărbatul a suferit un infarct, însă cu ultimele puteri a reușit să tragă pe dreapta și să nu provoace un accident grav, care ar fi putut să ia viața altor participanți la trafic.

de Cristina Cruceru

la 24.02.2023, 12:40

A fost răpus de un infarct în timp ce conducea, dar a avut luciditatea și vigilența necesară pentru a evita un accident catastrofal pe Autostrada del Sole, din Italia. Camionul său transporta lichid inflamabil, dar, din fericire, șoferul a reușit să aducă vehiculul pe marginea carosabilului înainte de a-și pierde cunoștința. S-a întâmplat în seara zilei de joi, 23 februarie, pe tronsonul de pe A1 dintre Frosinone și Ceprano, în Italia. Pentru el, din păcate, nu a mai fost nimic de făcut: Giovanni Gaito, din Saviano (Napoli), în vârstă de 40 de ani, și-a pierdut viața, relatează Corriere.

Poliția rutieră a început să primească numeroase apeluri în jurul orei 19.30. Alți participanți la trafic au semnalat un vehicul greu de marfă care circula în zig-zag în direcția Napoli. Manevrele nesigure au atras atenția și altor șoferi de camioane care, potrivit reconstituirii furnizate ulterior de poliția rutieră, au format un fel de "barieră" mobilă între camionul-cisternă, care transporta lichid inflamabil, și mașinile care veneau din sens opus. Astfel, șoferul autovehiculului de mare tonaj a reușit să tragă pe dreapta înainte de a muri.

Gestul eroic al bărbatului

Gaito, un bărbat în vârstă de 40 de ani din Saviano, în provincia Napoli, a făcut un atac de cord în timp ce conducea, dar cu ultimele puteri a reușit să-i pună în siguranță pe ceilalți participanți la trafic. La fața locului s-au deplasat pompierii din Frosinone, dar și echipajele medicale, care nu au putut nimic decât să constate decesul acestuia.

Poliția rutieră a închis două benzi de circulație în direcția Napoli pentru a permite operațiunile de salvare. Măsura luată de polițiștii rutieri a dus la kilometri de ambuteiaje. Moartea lui Gaito a zguduit comunitatea din Saviano, iar zeci de mesaje de condoleanțe au ajuns la familie pe rețelele de socializare. Bărbatul în vârstă de 40 de ani își lasă în urmă soția și cele două fiice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Un șofer de TIR, care transporta lichid inflamabil, a murit la volan, în Italia. A reușit cu ultimele puteri să tragă pe dreapta și să evite o catastrofă