Antena Meniu Search
x

Accidente cu români în Germania. Patru morți și zeci de răniți, în mai puțin de 24 de ore

O întâlnire nefastă pe şosea a frânt destine la mii de kilometri de casă, pe o autostradă din Germania. Patru români au murit şi un altul a fost grav rănit, după ce maşina în care se aflau a fost lovită în plin de un TIR condus tot de un român. Şi tot în Germania, în această dimineaţă, un autocar în care se aflau români s-a răsturnat. 31 de oameni au fost răniţi.

de Redactia Observator

la 12.09.2020, 20:28

Vezi și
  • Un TIR condus de un român a proiectat un microbuz cu români sub un alt autocamion
  • Un autocar, în care se aflau și români, răsturnat pe șosea

Tragedia în care au murit patru români a avut loc pe Autostrada A44, care face legătura între Dusseldorf şi Dortmund. Un camion înmatriculat în Suceava, încărcat cu băuturi alcoolice, nu a frânat la timp și a lovit din spate un microbuz, care circula pe acelaşi sens, şi în care se aflau 5 români. Impactul a fost atât de violent, încât maşina în care se aflau românii a fost proiectată sub alt camion, înmatriculat în Cehia, plin cu lemne.

Michael Walfhecker, poliţist: Microbuzul a fost atât de strivit, încât 4 persoane au murit loc şi o alta a fost rănită.

Românul rănit a fost scos cu greu din autoturismul din care nu a mai rămas nimic întreg şi se află în stare gravă la spital.

La locul tragediei au fost mobilizate şapte ambulanţe, iar circulaţia a fost întreruptă mai multe ore. În total, 10 oameni au fost transportaţi la spital. Operaţiunea de salvare a victimelor a fost atât de dificilă, încât unul dintre pompieri s-a rănit şi el în timpul manevrelor de descarcerare.

Citește și:

Autocar în care se aflau și români, răsturnat în apropiere de Hamburg

La nici 24 de ore distanţă, tot în Germania, un autocar care venea de la Praga şi în care se aflau şi români s-a răsturnat pe şoseaua de centură din apropiere de Hamburg, cu doar câţiva kilometri înainte de a ajunge la destinaţie.

Presa germană scrie că medicilor sosiți la fața locului le-a fost greu să comunice cu victimele, majoritatea cetăţeni străini, din Cehia, Turcia, China și România.

Ei dormeau în momentul în care s-a produs accidentul şi au fost proiectaţi prin geamuri, pe câmp.

Toţi cei 30 de pasageri şi cei doi şoferi au fost transportaţi la spital ca măsură de precauţie. Trei sunt în stare mai gravă, dar nu au răni care să le pună viaţa în pericol.

Poliţia încearcă acum să afle de ce s-a răsturnat autocarul, în timp ce compania de care aparţine dă asigurări că şoferii au respectat perioadele obligatorii de condus şi odihnă.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Accidente cu români în Germania. Patru morți și zeci de răniți, în mai puțin de 24 de ore