Antena Meniu Search
x

Un soldat american a fost reținut în Coreea de Nord. A trecut ilegal granița din Coreea de Sud

Un cetățean american a fost reținut în Coreea de Nord după ce a trecut granița ilegal. Anunţul a fost făcut de o agenţie a ONU. Cetăţeanul este un soldat american a anunţat un ziar sud-coreean care a citat armata de la Seul. 

de Redactia Observator

la 18.07.2023, 20:38

Vezi și

Comandamentul Națiunilor Unite, care operează în Zona Demilitarizată și în Zona de Securitate Comună (JSA) care separă Coreea de Nord şi Coreea de Sud, a anunţat că bărbatul arestat nu avea autorizație de a trece graniţa, relatează BBC.

"Un cetățean american aflat într-un tur de orientare al JSA a traversat, fără autorizație, linia de demarcație militară în Republica Populară Democrată Coreea. Credem că este în prezent în custodia nord-coreenilor și lucrăm cu omologii noștri pentru a rezolva acest incident" a anunţat ONU. Cotidianul Dong-a Ilbo din Coreea de Sud susţine că americanul este un soldat pe nume Travis King, potrivit armatei sud-coreene, relatează Reuters.

Zona Demilitarizată separă cele două Corei, iar granița este una dintre cele mai fortificate zone din lume. Este plină de mine terestre, înconjurată de gard electric și de sârmă ghimpată, este monitorizată de camere de supraveghere şi de gardieni înarmați, aflaţi în alertă 24 de ore din 24. 

Unul dintre cei mai cunoscuţi americani arestaţi în Coreea de Nord a fost Otto Warmbier. Studentul era turist şi ar fi încercat să fure un banner de propagandă în 2015. A fost arestat şi ţinut captiv în Coreea de Nord timp de un an şi jumătate. A fost repatriat în stare de comă în 2017. Otto a murit la scurt timp. Tânărul de 22 de ani ar fi contractat o formă de botulism. Experţii americani susţin însă că Otto a fost supus unor abuzuri în captivitate.

Departamentul de Stat al SUA le interzice cetățenilor americani să intre în Coreea de Nord din cauza "riscului serios de detenție pe termen lung".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Un soldat american a fost reținut în Coreea de Nord. A trecut ilegal granița din Coreea de Sud