Antena Meniu Search
x

Un student britanic aflat în vacanţă în Afganistan, evacuat în siguranţă la Dubai. Alesese Afganistanul pentru că îi place turismul "obscur şi extrem"

Un student britanic care a mers în vacanţă în Afganistan a anunţat că este în siguranţă, la Dubai, după ce a fost evacuat, relatează BBC, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 17.08.2021, 17:21

Un student britanic aflat în vacanţă în Afganistan, evacuat în siguranţă la Dubai. Alesese Afganistanul pentru că îi place turismul "obscur şi extrem"
- Profimedia

Miles Routledge are 21 de ani şi este din Birmingham, el postând informaţii în social media după ce talbanii au preluat controlul în Afganistan. El a declarat că este "obosit dar uşurat" şi a mulţumit soldaţilor britanici care au ajutat la evacuarea cetăţenilor englezi din Kabul. Universitatea Loughborough a anunţat că îi oferă tot sprijinul lui Routledge.

Pe reţelele de socializare, studentul la fizică a afirmat că a ales să meargă în Afganistan deoarece îi place "turismul obscur şi extrem". Marţi, el a anunţat că a prins un loc pe lista de evacuare din Kabul, iar după câteva ore a postat un video în care apare alături de alte persoane în ceea ce a descris a fi un avion al British Army.

Studentul a fost criticat în mediul online

"Final fericit: am aterizat la Dubai datorită minunaţilor oameni din armata britanică. Toată lumea este în siguranţă", a scris el. Un purtător de cuvânt al Foreign & Commonwealth Office a afirmat că se ştia despre cazul lui Routledge şi i s-a oferit asistenţă. "Siguranţa britanicilor este prioritatea noastră şi de aceea le-am solicitat să plece din Afganistan încă din 21 aprilie. În 6 august, am sfătuit lumea din nou să plece imediat", a spus acesta.

Routledge şi-a atras critici în mediul online, urmăritorii săi nefiind de acord cu faptul că a mers în Afganistan în contextul în care autorităţile au sfătuit oamenii să evite această ţară în ultimii 20 de ani. Luni, Routledge a declarat pentru agenţia PA că el şi alţi civili, inclusiv unii cetăţeni britanici, au primit refugiu în ceea ce a descris a fi o clădire controlată de NATO la Kabul. Routledge a menţionat pe reţelele de socializare că nu regretă decizia de a merge în Afganistan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un student britanic aflat în vacanţă în Afganistan, evacuat în siguranţă la Dubai. Alesese Afganistanul pentru că îi place turismul "obscur şi extrem"