Meniu
Search
x

Un tânăr francez cu tulburări psihice, inculpat în urma descoperirii a patru bombe artizanale cu uraniu. Le-a arătat colegilor de şcoală cum le fabrică

Un bărbat în vârstă de 26 de ani, cu tulburări psihice, a fost reţinut şi inculpat după descoprirea unor bombe artizanale cu uraniu la Rouffach, în Alsacia, declară surse din cadrul anchetei, care confirmă o dezvăluire a publicaţiei Le Canard enchaîne, pentru AFP, notează news.ro.

De Redactia Observator la 09.09.2021, 08:41

Forţele de ordine au fost avertizate printr-un apel telefonic de la Centrul de formare în care este şcolarizat tânărul. Acesta le-a arătat colegilor săi înregistrări video cu pregătirea explozivilor. Agenţi din cadrul Poliţiei Naţionale franceze şi genişti din cadrul Securităţii Civile s-au dus la domiciliul părinţilor tânărului, în dimineaţa lui 26 august, unde au descoperit ”patru bombe artizanale” - dintre care trei ”în stare de funcţionare”, ”din oxid de uraniu praf”, şi ”o piatră minerală radioactivă care iradiază 2.500 de becquereli”, declară o sursă apropiată dosarului.

Această descoperire a declanţat intervenţia Celulei Mobile de Intervenţie Radiologică (CMIR), un serviciu al pompierilor, specializat în detectarea unor materiale radioactive, potrivit unei surse din cadrul departamentului de pompieri. Poliţiştii au descoperit, de asemenea, svastici şi cagule Ku Klux Klan (KKK).

Audiat, tânărul a declarat că a cumpărat totul pe site-ul Ebay şi că a fabricat aceste bombe pentru a le detona pe un câmp. Potrvit unei surse din cadrul poliţiei, tânărul prezintă ”tulburări psihiatrice importante” şi se află sub monitorizare spitalicească. El nu era cunoscut serviciilor de informaţii, potrivit aceleiaşi surse. Parchetul din Colmar a deschis o procedură judiciară, iar ancheta a fost încredinţată Poliţliei Judiciare din Mulhouse. Suspectul a fost inculpat cu privire la fabricarea unor dispozitive explozive şi plasat în detenţie provizorie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un tânăr francez cu tulburări psihice, inculpat în urma descoperirii a patru bombe artizanale cu uraniu. Le-a arătat colegilor de şcoală cum le fabrică