Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un tânăr şi-a cumpărat o insulă mai ieftină decât o garsonieră sau o maşină nouă. Ce vrea să facă pe bucata de pământ

Un tânăr de 24 de ani şi-a cumpărat o insulă aflată în mijlocul unul lac din Finlanda. Visul lui Oliver Russell este să-şi construiască o casă de vacanţă în ţara nordică, potrivit Business Insider.

de Redactia Observator

la 28.07.2024 , 16:44

Un tânăr şi-a cumpărat o insulă mai ieftină decât o garsonieră sau o maşină nouă. Ce vrea să facă pe bucata de pământ
Un tânăr şi-a cumpărat o insulă mai ieftină decât o garsonieră sau o maşină nouă. Ce vrea să facă pe bucata de pământ - Oliver Russel

Când Oliver a văzut insula pentru prima dată, era acoperită de un strat de zăpadă fină și pufoasă. Pentru a ajunge pe insulă - una dintre cele 178.000 de insule ale Finlandei, tânărul a străbătut pe jos cei aproximativ 45 de metri de la țărm, pe suprafaţa îngheţată a lacului. 

El și iubita sa, Helena Tomaszewska, de 20 de ani, au găsit un loc ferit unde au aprins un mic foc de tabără şi au gătit nişte cârnaţi. În afară de trosnetul lemnelor puse pe foc, scârțâitul zăpezii sub cizmele lor și ciripitul câtorva păsări care zburau printre copacii subțiri, nu au fost deranjați de nimeni şi nimic.

Agentul imobiliar i-a spus tânărului că nimeni nu a mai pus piciorul pe insulă de un deceniu. Bucata de pământ a fost scoasă la vânzare la preţul iniţial de 33.000 de euro, mult mai puţin decât unele garsoniere sau maşini, iar Oliver a făcut o ofertă de 28.000 de euro, care a şi fost acceptată. 

Articolul continuă după reclamă

Insula liniştită i-a oferit tânărului ocazia de a-și îndeplini visul din copilărie, acela de a avea o locuinţă pe perioada verii în Finlanda. Insula are şi un nume, dar Oliver a refuzat să-l dezvăluie din motive de confidențialitate.

Pe acelaşi subiect

O insulă mai ieftină decât o maşină nouă

Russell, care este cetăţean americano-finlandez, a crescut în Laguna Beach, California, dar vacanţele de vară şi le-a petercut în Finlanda. În 2022, Russell a făcut 80.000 de dolari din vânzarea unui apartament "relativ ieftin" în Fort Collins, unde prețurile imobiliare au atins niveluri record datorită ratelor scăzute ale dobânzilor ipotecare și cererii mari de locuințe alimentate de pandemie.

Tânărul a mai obţinut venituri şi din investiţii şi din cumpărarea şi vânzarea acţiunilor de la dierite companii, printre care Nvidia şi Tesla. Russell a vândut acțiunile Tesla în 2020, când valoarea lor a crescut cu aproximativ 300%, și a vândut majoritatea acțiunilor Nvidia în martie, înainte de a cumpăra insula.

Până să se mute la Helsinki și să înceapă să exploreze piața imobiliară locală, tânărul de 24 de ani spune că avea o situaţie financiară "destul de bună pentru vârsta sa". Timp de doi ani, a urmărit anunțurile de pe site-urile de imobiliare, apoi a văzut insula scoasă la vânzare. "În California nu poți cumpăra nimic la prețul ăsta", a spus Russell. "Este mai ieftin decât prețul unei mașini noi"

Până când vor începe să ridice o casă propriu-zisă, cuplul a instalat un cort pe insulă, mobilat simplu cu un pat, o masă şi scaune. Iar proviziile le aduc cu barca. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Un tânăr şi-a cumpărat o insulă mai ieftină decât o garsonieră sau o maşină nouă. Ce vrea să facă pe bucata de pământ