Antena Meniu Search
x

Un teleevanghelist, lider al unul cult sexual, a fost condamnat la peste 1.000 de ani de închisoare pentru șantaj şi spionaj

Teleevanghelistul Adnan Oktar a fost condamnat la 1.075 de ani de închisoare pentru infracțiunile comise prin intermediul cultului pe care îl conducea. Bărbatul este acuzat de șantaj, spionaj și spălare de bani.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 11.01.2021, 21:50

Adnan Oktar, arestat în iulie 2018
Adnan Oktar, arestat în iulie 2018 - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Oktar a devenit cunoscut în Turcia datorită emisiunilor difuzate pe propriul canal de televiziune. Pe ecrne, liderul cultului era în permanență înconjurat de tinere îmbrăcate sumar, pe care le alinta folosind cuvântul “pisoi”. Prin intermediul emisiunilor sale, teleevanghelistul își expunea punctele de vedere cu privire la subiecte politice sau religioase, scrie Bloomberg. 

Bărbatul în vârstă de 64 de ani și sute dintre discipolii săi au fost arestați în 2018, iar canalul său TV a fost închis. Împotriva lor au fost formulate acuzații legate de șantaj, spălare de bani, inclusiv abuzuri asupra minorilor. 

Teleevanghelistul a negat toate acuzaţiile formulate împotriva sa, susţinând că există forţe complotează împotriva lui.

Adnan Oktar a scris și numeroase cărți care susţin teoriile creaţioniste, sub pseudonimul Harun Yahya. Acesta susținea în cărțile sale că totul a fost creat de Dumnezeu într-o formă perfectă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un teleevanghelist, lider al unul cult sexual, a fost condamnat la peste 1.000 de ani de închisoare pentru șantaj şi spionaj