Antena Meniu Search
x
LIVE

Unde au dispărut Șoigu și Gerasimov? Ministrul rus al Apărării și șeful armatei nu au mai apărut în public de 12 zile

Presa rusă relatează că Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu și generalul Valeri Gerasimov, actualul șef al Statului Major Rus și prim-adjunct al ministrului Apărării nu au mai apărut deloc în spațiul public de 12 zile. Înainte de 11 martie, Șoigu apărea în public la fiecare câteva zile. Publicația independentă Agentsmedia relatează că oficialul rus ar avea probleme cu inima. De obicei, Serghei Șoigu este foarte activ în mass-media.

De Redactia Observator la 23.03.2022, 13:34
Unde au dispărut Șoigu și Gerasimov? Ministrul rus al Apărării și șeful armatei nu au mai apărut în public de 12 zile
Unde au dispărut Șoigu și Gerasimov? Ministrul rus al Apărării și șeful armatei nu au mai apărut în public de 12 zile - Profimedia

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, nu a mai apărut în spațiul public de pe 11 martie, adică de 12 zile în condițiile în care Rusia duce un război în Ucraina de pe 24 februarie. Dmitri Treschanin, jurnalist de la Mediazona, a fost primul care a atras atenția asupra acestui lucru. Apropiații ministrului vorbesc că ar fi bolnav. 

Ultima dată când șeful Ministerului Apărării a apărut în știri a fost pe 11 martie. Apoi, ministerul a raportat că Șoigu a avut o conversație telefonică cu omologul său turc, Hulusi Akar. În aceeași zi, Ministerul Apărării a publicat un videoclip în care Șoigu vizita Spitalul Clinic Militar Central Mandryk, unde le-a acordat medalii militarilor ruși care au participat la „operație militară specială” din Ucraina. 

Pe 18 martie, Șoigu este menționat într-un anunț pe site-ul Kremlinului, care spune că Vladimir Putin a discutat cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate despre „progresul operațiunii speciale din Ucraina”. Potrivit raportului, la întâlnire a fost prezent și Șoigu. Imagini de la întâlnire nu au fost publicate. În aceeași zi, 18 martie, pe Pervîi Kanal, canalul rusesc cu cea mai mare acoperire națională controlat de guvernul Rusiei, a fost difuzat un reportaj cu Șoigu care a premit soldații ruși.  Reportajul menționa că evenimentul s-a petrecut „azi”, însă era ilustrat cu imaginile publicate pe site-ul Ministerului Apărării pe 11 martie.

Cele mai recente știri cu Șoigu pe site-ul Ministerului Apărării sunt tot de pe 11 martie. Cât de des a apărut Șoigu în presa rusă înainte de 11 martie? Înainte de ”dispariția” sa Șoigu apărea în public la fiecare câteva zile:

Pe acelaşi subiect
  • Pe 8 martie, serviciul de presă al Ministerului Apărării a raportat că Șoigu a vorbit cu ministrul Apărării al Turciei.
  • Pe 4 martie, site-ul Ministerului Apărării a relatat despre conversația dintre ministru și secretarul general al ONU.
  • Pe 1 martie, agențiile au publicat o declarație a lui Șoigu că armata rusă va continua operațiunea în Ucraina „până la atingerea obiectivelor stabilite”.
  • Pe 27 februarie, Șoigu a participat la o întâlnire cu Putin, care a dat instrucțiuni cu privire la transferul unor soldați.
  • Pe 24 februarie, serviciul de presă al Ministerului Apărării a raportat că Șoigu a dat instrucțiuni pentru crearea de coridoare sigure pentru militarii ucraineni care au depus armele.

Apropiații lui Șoigu spun că acesta s-ar simți rău și că ar suferi de probleme cardiace, a declarat o sursă pentru Agentsmedia. Agentsmedia nu a putut obține o reacție de la Ministerul Apărării, nici de la secretarul de presă al Kremlinului Dmitri Peskov, care nu a răspuns solicitării. 

Nu lipsește numai Șoigu. De pe 11 martie, nu au fost anunțate nici evenimente cu participarea șefului Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gerasimov. Atunci, pe site-ul TASS a apărut știrea că Gerasimov a purtat discuții cu omologul său turc Yashar Guler. Înainte de asta, pe 4 martie, RIA Novosti și TASS au raportat că șeful Statului Major General a vorbit cu Thierry Burkhard, șef al Statului Major al Apărării din Franța. Pe 27 februarie, împreună cu Șoigu, a participat la o întâlnire cu Putin.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Unde au dispărut Șoigu și Gerasimov? Ministrul rus al Apărării și șeful armatei nu au mai apărut în public de 12 zile