Ungaria trece prin cea mai grea perioadă de la începutul pandemiei. Viktor Orban: „Am doar vești proaste”
Ungaria intră în cea mai grea perioadă de la începutul pandemiei. În următoarele două săptămâni spitalele vor fi supuse unei presiuni ca niciodată, a avertizat premierul Ungariei, Viktor Orban.
- Joi, Ungaria a înregistrat 4.385 noi infecții, cel mai mare număr din acest an.
- Până în prezent, puțin peste jumătate de milion de persoane din această țară au primit cel puțin o doză de vaccin.
„Am doar vești proaste”, a spus Orban într-un videoclip pe Facebook. „Ne confruntăm cu cele mai dificile două săptămâni de la începutul pandemiei. Numărul infecțiilor crește brusc și va continua să crească din cauza noilor tulpini”, a afirmat Viktor Orban.
Joi, Ungaria a înregistrat 4.385 noi infecții, cel mai mare număr din acest an. Guvernul Ungariei a prelungit măsurile de izolare parţială până la 15 martie, conform şefului de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas.
Următoarele două săptămâni vor fi „extrem de dificile”, a spus și acesta, adăugând că ritmul vaccinărilor se va accelera în condițiile în care s-a început folosirea vaccinului chinezesc Sinopharm, de miercuri, scrie Mediafax.
Ungaria vaccinează populația cu Sinopharm și Sputnik
Gergely Gulyas a adăugat că premierul Orban va fi vaccinat cu Sinopharm săptămâna viitoare.
Ungaria, cu o populație de aproximativ 10 milioane, a raportat 414.514 cazuri de la începutul pandemiei, cu 14.672 decese. Până în prezent, puțin peste jumătate de milion de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin.
Toate școlile gimnaziale au fost închise din 11 noiembrie, la fel ca hotelurile și restaurantele, iar adunările au fost interzise.
Ungaria a devenit miercuri prima ţară din Uniunea Europeană care a început folosirea vaccinului chinez Sinopharm, după ce a folosit la vaccinare deja serul Sputnik V din Rusia, fără aprobare oficială în UE. Aceste vaccinuri sunt folosite alături de Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.
Potrivit biroului de statistică ungar, a crescut disponibilitatea de vaccinare, în februarie 40% din populație afirmând că internționează să se vaccineze, iar 26% că ar putea face asta.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰