Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Uniunea Europeană şi Marea Britanie, acord asupra relaţiilor post-Brexit

Nouă decizie istorică pentru Regatul Unit în divorţul de Uniunea Europeană. Cele două părţi au ajuns la un acord pe proiectul unei declaraţii asupra relaţiilor post-Brexit.

de Redactia Observator

la 22.11.2018 , 15:33

Premierul britanic Theresa May, alături de preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker Premierul britanic Theresa May, alături de preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, la o discuţie pe Brexit - DPA Images via Hepta

Nouă decizie istorică pentru Regatul Unit în divorţul de Uniunea Europeană. Cele două părţi au ajuns la un acord pe proiectul unei declaraţii asupra relaţiilor post-Brexit.

Uniunea Europeană şi Marea Britanie au ajuns la un acord de principiu asupra unei declaraţii pe relaţiile viitoare, este anunţul făcut chiar de preşedintele Consiliului European Donald Tusk.

Textul declaraţiei ar urma să fie aprobat de ambasadorii Celor 27, reuniţi la Bruxelles, apoi de către şefii de stat şi de guverne, într-un consiliu extraordinar, care va avea loc în cursul zilei de duminică.

Articolul continuă după reclamă

Miercuri, Theresa May a anunţat că nu a reuşit să soluţioneze cu Bruxellesul toate punctele de dezacord.

Premierul britanic a anunţat că se va întoarce sâmbătă în capitala belgiană pentru a se reîntâlni cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, o reuniune prevăzută la ora locală 18.00 (19.00, ora României), anunţă Comisia Europeană.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Uniunea Europeană şi Marea Britanie, acord asupra relaţiilor post-Brexit