Antena Meniu Search
x

Uniunea Europeană şi Statele Unite dau sancţiuni, Rusia merge înainte

Preşedintele Putin va ţine un discurs pe tema Crimeei astăzi în Parlamentul Rus. Între timp liderii din Peninsulă au făcut deja mai mulţi paşi pentru alipirea la Federaţia Rusă.

Vezi și

 Autorităţile din Crimeea au făcut primii paşi concreţi spre alipirea de Rusia. Au anunţat că vor fi dizolvate unităţile militare ucrainene, bunurile statului vor fi confiscate şi predate autorităţilor din Crimeea, iar rubla va deveni moneda oficială în peninsulă.

Ba mai mult, Crimeea va trece pe un alt fus orar. De la 30 martie, va renunţa la ora Kievului şi va adera la ora Moscovei. În regiune, mocneşte un coflict inter-etnic.

Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene au sancţionat 21 de oficiali de rang înalt, care au subminat sau ameninţat integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei.

Preşedintele Barack Obama a semnat un decret pentru blocarea conturilor şi retragerea vizelor pentru 11 ruşi şi ucraineni deopotrivă, printre care se află şi Viktor Ianukovici. Iar sancţiunile ar putea fi extinse în câteva zile, când va avea loc summitul liderilor europeni.

Dar Vladimir Putin pare hotărât să-şi ducă planul la bun sfârşit. A semnat un decret prin care recunoaşte independenţei peninsulei separatiste Crimeea, iar astăzi se va adresa Parlamentului rus pe această temă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri externe » Uniunea Europeană şi Statele Unite dau sancţiuni, Rusia merge înainte