Antena Meniu Search
x

Unul dintre cei mai mari producători din ţigări din lume cere guvernului britanic ca, în decurs de un deceniu, să interzică ţigările clasice

Jacek Olczak, CEO-ul companiei Philip Morris International, a solicitat Guvernului britanic ca, în decurs de un deceniu, să interzică ţigările, informează The Guardian, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 26.07.2021, 11:15

Unul dintre cei mai mari producători din ţigări din lume cere guvernului britanic ca, în decurs de un deceniu, să interzică ţigările
- Profimedia

„Compania poate vedea lumea fără ţigări şi, de fapt, cu cât se întâmplă mai repede este mai bine pentru toată lumea”, a spus el. Ţigările ar trebui tratate precum maşinile alimentate cu produse din petrol, a căror vânzare urmează să fie interzisă începând cu 2030, a adăugat şeful companiei.

Acţiunea Guvernului va pune capăt confuziei resimţite de fumători, majoritatea considerând că „alternativele sunt mai rele decât ţigările”, a declarat Olczak pentru Sunday Telegraph. „Daţi-le alternative fără fumat... cu reglementările şi informaţia potrivite se poate întâmpla în 10 ani de acum, în anumite ţări. Puteţi rezolva problema odată pentru totdeauna”.

Philip Morris International (PMI) a transmis recent că vrea ca jumătate din cifra sa de afaceri să vină din produse pe bază de tutun încălzit, pe măsură ce se transformă într-o „companie de sănătate şi bunăstare”.

Totuşi, compania este criticată de activiştii anti-fumat care o acuză de ipocrizie, după ce a lansat o ofertă de 1 miliard de dolari pentru preluarea Vectura, companie farmaceutică britanică ce produce inhalatoarele pentru bolnavii de astm.

Fumatul, inclusiv cel pasiv, ucide aproximativ 8 milioane de oameni anual, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Firmele producătoare de ţigări şi-au schimbat în ultimii ani strategia, orientându-se spre producerea de ţigări electronice, vape-uri şi alte produse pe bază de tutun încălzit, precum IQOS al PMI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Unul dintre cei mai mari producători din ţigări din lume cere guvernului britanic ca, în decurs de un deceniu, să interzică ţigările clasice