Antena Meniu Search
x

Video Uraganul Otis a "măturat" staţiune Acapulco din Mexic. Cel puţin 27 de morţi şi 4 dispăruți, după ce vântul a bătut cu peste 315 km/h

Uraganul Otis a făcut prăpăd în faimoasa staţiune Acapulco din Mexic. Cel puţin 27 de oameni au murit şi 4 sunt de negăsit după ce vijelia a lovit uscatul cu rafale de peste 315 kilometri pe oră. Imaginile filmate în regiune arată zone întregi inundate, hoteluri de lux şi centre comerciale distruse şi oameni care jefuiesc magazinele. Experţii cred că Otis este cel mai puternic uragan care a lovit vreodată coasta mexicană a Pacificului.

de Redactia Observator

la 26.10.2023, 21:53

Vezi și

Furtuna istorică a atins cu o forţă nemaivăzută Mexicul. Rafale de peste 315 de kilomteri pe oră au lovit zonele de pe coastă şi au spulberat totul în cale. Oraşul Acapulco arată ca după bombardament. Vântul a smuls geamurile hotelurilor de lux şi acoperişul de pe clădiri, şi a pus la pământ stâlpi de electricitate şi copaci. Localnicii au încercat să se salveze.

Localnică: Toată casa a fost distrusă, saltelele mele, hârtiile mele, ale copiilor mei, ale nepoților mei, totul a fost distrus.

Cel puţin 27 de oameni au murit şi 4 sunt de negăsit

Principala autostradă care leagă Acapulco de Mexico City a fost blocată, complicând eforturile autorităţilor de a ajunge la oameni. Sufocat de noroi și moloz, fără electricitate sau internet, orașul a fost cuprins de haos după furtună. Mii de oameni s-au înghesuit în magazinele distruse şi au luat tot ce le-a picat în mână, inclusiv electrocasnice.televizoare, ventilatoare sau cuptoare cu microunde. 

Pe acelaşi subiect

Angel Gonzalez, șofer de camion: A fost urât. Am văzut vântul, am văzut cum cad copacii și a trebuit să conducem printre copacii căzuți.

Autorităţile mexicane s-au declarat şocate de intenrsitatea furtunii, întrucât se aşteptau ca acest front meteorologic să fie doar o furtună tropicală. Dar Otis a crescut rapid în putere pe măsură ce se apropia de coastă. 

Guvernul a mobilizat armata pentru a ajuta la curăţarea zonelor devastate, iar aeroportul din acest oraş de aproape 900.000 de locuitori rămâne închis până la noi ordine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Uraganul Otis a "măturat" staţiune Acapulco din Mexic. Cel puţin 27 de morţi şi 4 dispăruți, după ce vântul a bătut cu peste 315 km/h