Antena Meniu Search
x

Video Milioane de oameni, sub amenințarea uraganului Otis: Valuri de câţiva metri înălţime şi rafale de vânt de peste 270 km/h sunt așteptate în Mexic

Vremea rea face înconjorul lumii. Nordul şi centrul Italiei sunt afectate de inundaţii masive şi furtuni violente, în timp ce în Franţa, o tornadă a devastat o întreagă localitate din departamentul Var. În Mexic, milioane de oameni se pregătesc pentru venirea uraganului Otis, o furtună extrem de periculoasă care aduce rafale de vânt şi de peste 270 km/h.

de Redactia Observator

la 25.10.2023, 20:40

Vezi și

Sunt imagini surprinse în nordul Italiei. Ploaia torenţială din ultimele zile a umplut până la refuz albia mai multor râuri. Apa s-a revărsat cu forţă şi a acoperit zone uriaşe până în centrul ţării. Sute de case au fost inundate şi zeci de oameni au fost evacuaţi din cauza alunecărilor de teren. O clădire s-a prăbuşit, iar altele sunt atât de avariate încât nu mai pot fi locuite.

În localităţile Recco si Rapallo şcolile, dar şi unele instituţii administrative au fost închise ca urmare a inundaţiilor masive.

Milioane de oameni, sub amenințarea uraganului Otis

Efectele devastatoare ale furtunii s-au resimţit şi în capitală. La Roma ploile torenţiale au transformat străzile în râuri, iar zone turistice celebre sunt acoperite de ape.

Pe acelaşi subiect

În Franţa, o tornadă a distrus 20 de case dintr-o localitate din departamentul Var, aflat în sudul ţării. Rafalele de vânt au atins 140 de kilometri pe oră.

Localnic: Casa mea se ridica şi m-am grăbit în camera fiului meu, l-am căutat, l-am ţinut lângă mine şi am ieşit repede din casă şi ne-am adăpostit în maşină.

Tornada nu a durat mai mult de două minute. Pentru cei afectaţi însă, coşmarul a părut să dureze ore întregi.

Localnic: O rafală de vânt a intrat şi m-a luat pe sus, până am atins tavanul.

Zeci de copaci au fost smulşi din rădăcini şi acoperişurile mai multor case au fost luate pe sus.

Într-o altă parte a lumii, Mexic se confruntă cu cea mai puternică furtună înregistrată vreodată în această ţară. Uraganul Otis, o furtună de categoria 5, a lovit astăzi Acapulco, una dintre staţiunile populare printre turiştii străini. În următoarele ore sunt aşteptate valuri de câţiva metri înălţime şi rafale de vânt de peste 270 km/h.

Milioane de oameni s-au retras încă de ieri dimineaţă în adăposturi.

Localnic: Mă duc deja acasă pentru că nu poţi merge pe afară astăzi. Am observat de ieri după amiază că era înorat, iar acum s-a intensificat.

Forţele de ordine patrulează constant pe malul mării pentru a se asigura că nimeni nu se apropie de apă. Şcolile au fost închise, iar oficialii au cerut populaţiei să rămână la adăpost până la trecerea completă a urganului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Milioane de oameni, sub amenințarea uraganului Otis: Valuri de câţiva metri înălţime şi rafale de vânt de peste 270 km/h sunt așteptate în Mexic