Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Urmările cutremurului din Filipine. Seismul cu magnitudinea 6,4 a produs pagube mari, fără să ia vieţi

Seismul cu magnitudinea 6,4 care s-a produs marţi seară în nord-vestul statului Filipine a lăsat în urmă 84 de răniţi şi a afectat aproximativ 147.000 de persoane, conform celor mai recente date ale serviciului naţional pentru situaţii de urgenţă publicate vineri, transmite EFE.

de Redactia Observator

la 28.10.2022 , 12:12

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs marţi seară în Filipine. Persoanele rănite în timpul puternicului seism sunt din regiunile Cordillera (72 de răniţi) şi Ilocos (12 răniţi). Potrivit Agerpres, serviciul de pentru situaţii de urgenţă nu a anunţat deocamdată decese în urma cutremurului.

Cutremur în Filipine. Pagube mari după seism

Un total de 4.670 de locuinţe au fost avariate în timpul seismului. Pagubele la nivelul infrastructurii au fost estimate la aproximativ 81,9 milioane de pesos filipinezi (1,4 milioane de euro) în regiunile Ilocos, Valle de Cagayan şi Cordillera. Sute de replici seismice au fost înregistrate după cutremurul principal, a indicat Institutul Filipinez de Vulcanologie şi Seismologie.

Articolul continuă după reclamă

Cutremurele sunt frecvente în Filipine, arhipelag situat pe ''Cercul de foc'' a Pacificului, o regiune sub formă de arc activă din punct de vedere seismic care se întinde din Japonia până în Asia de Sud-Est şi în bazinul Oceanului Pacific.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Urmările cutremurului din Filipine. Seismul cu magnitudinea 6,4 a produs pagube mari, fără să ia vieţi