Antena Meniu Search
x

Ursula von der Leyen respinge criticile cu privire la strategia de vaccinare anti-Covid

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a respins din nou, sâmbătă, criticile potrivit cărora Uniunea Europeană ar fi întârziat să concluzioneze acorduri de precomenzi de vaccinuri anti-Covid cu laboratoarele farmaceutice.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 06.02.2021, 17:32

Ursula von der Leyen respinge criticile cu privire la strategia de vaccinare anti-Covid
Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene - DPA Images / Etienne Ansotte via Hepta
  • Ursula von der Leyen a vorbit despre dificultăţile cu aprovizionarea de vaccinuri anti-Covid
  • Remarcile preşedintelui Comisiei Europene vin după valul de critici aduse

Dificultăţile cu aprovizionarea de vaccinuri contra Covid-19 în Europa sunt legate de faptul că există "o penurie mondială de componente importante care intră în fabricarea de vaccinuri", a spus Ursula von der Leyen. 

Recunoscând că această problemă este "dureroasă" din cauza aşteptărilor mari ale europenilor, ea a subliniat: "dacă am fi fost toţi conştienţi la momentul respectiv de riscurile legate de lansarea unei producţii de masă, atunci am fi temperat aşteptările privind o vaccinare rapidă"

Critici la adresa strategiei de vaccinare pentru stoparea pandemiei

Remarcile preşedintelui Comisiei Europene vin după valul de critici din Europa despre lentoarea din campania de vaccinare începută după Crăciun. Guvernul cancelarei Angela Merkel este în special vizat de critici din partea sociali-democraţilor aflaţi la putere.  

Ursula von der Leyen nu a încetat să respingă aceste critici şi a fost susţinută vineri de Merkel şi de preşedintele francez Emmanuel Macron, potrivit news.ro. 

Mai mult, preşedintele Comisiei Europene susţine că Bruxelles-ul lucrează "fără întârziere" cu "industria şi ştiinţa" pentru "a dezvolta, a autoriza şi a produce vaccinuri contra viitoarelor variante", a concluzionat Ursula von der Leyen. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ursula von der Leyen respinge criticile cu privire la strategia de vaccinare anti-Covid