Antena Meniu Search
x

Ursula von der Leyen susţine că momentan Uniunea Europeană nu se află în poziţia de a dona vaccinuri ţărilor mai sărace

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că Uniunea Europeană nu este în situaţia de a dona vaccinuri ţărilor sărace.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 21.03.2021, 21:43

Ursula von der Leyen susţine că Uniunea Europeană nu se află în poziţia de a dona vaccinuri ţărilor mai sărace în acest moment
Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene - Profimedia Images
  • Ursula von der Leyen a vorbit despre posibilitatea de a dona vaccinuri anti-Covid ţărilor sărace
  • Uniunea Europeană a stabilit mecanisme speciale pentru limitarea exporturilor de vaccinuri

Ursula von der Leyen susţine că Uniunea Europeană nu se află în poziţia de a dona vaccinuri ţărilor mai sărace în acest moment. ''Există presiune asupra statelor membre pentru obţinerea vaccinurilor pentru ele însele'', a spus preşedinta Comisiei Europene pentru Funke Media Group.

Totuşi, Von der Leyen a subliniat susţinerea financiară de către UE a iniţiativei COVAX a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, prin care ţările mai sărace au acces la vaccinuri. ''Uniunea Europeană a investit 2,2 miliarde de euro în această iniţiativă. COVAX a livrat deja 30 de milioane de doze de vaccin în 52 de ţări'', a afirmat ea.

Limitarea exporturilor pentru vaccinurile anti-Covid

Mecanismul care permite Uniunii Europene să furnizeze vaccinuri altor ţări va începe după ce în UE situaţia cu privire la producţia vaccinurilor va fi mai bună, a mai declarat Von der Leyen. Uniunea Europeană a stabilit mecanisme speciale pentru limitarea exporturilor de vaccinuri.

Sâmbătă, preşedinta Comisiei Europene a spus că AstraZeneca a livrat 41 milioane de doze de vaccinuri în 33 de ţări începând din luna februarie. ''Nu le pot să le explic cetăţenilor din Europa de ce exportăm milioane de doze de vaccin în ţări care ele însele produc vaccinuri şi nu ne trimit nimic înapoi'', a adăugat ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Ursula von der Leyen susţine că momentan Uniunea Europeană nu se află în poziţia de a dona vaccinuri ţărilor mai sărace