Antena Meniu Search
x

Val de atacuri violente în Franța

Un nou atac ce ar putea fi de natură teoristă zguduie Franţa. O camionetă a lovit un grup de pietoni în vestul ţării şi a rănit zece oameni

Vezi și

Un nou atac ce ar putea fi de natură teoristă zguduie Franţa. O camionetă a lovit un grup de pietoni în vestul ţării şi a rănit zece oameni

Camioneta a lovit oamenii care se aflau la un târg de Crăciun din oraşul Nantes. 10 oameni au fost răniţi şi transportaţi de urgenţă la spitalele din zonă. Cinci sunt în stare foarte gravă. În urma atacului, şoferul a încercat să se sinucidă. După incident, anchetatorii au descoperit în maşina sa un jurnal în care mărturisea despre problemele grave din familiea sa.

Martorii au declarat că atacatorul a strigat "Allah este mare" în momentul incidentului, ceea ce îi face pe poliţişti să ia în calcul varianta unui atentat terorist.

Mai ales că atacul nu este singular în Franţa. Ieri, un alt individ a intrat intenţionat cu maşina pe trotuar, în oraşul Dijon. A lovit zeci de pietoni, iar 12 dintre ei au ajuns la spital.

Agresorul a fost prins de poliţişti iar în acel moment, potrivit martorilor, a strigat acelaşi lucru: "Allah este mare" şi lozinci în favoarea Palestinei. Sâmbătă, un alt individ a fost împuşcat mortal, în centrul Franţei, după ce a atacat poliţiştii strigând şi el lozinci islamiste. Atacurile au strârnit panică în Franţa şi autorităţile spun că se confruntă cu o ameninţare teroristă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Val de atacuri violente în Franța