Antena Meniu Search
x

Un asistent român descrie coșmarul din Italia, unde valul doi a lovit mai rău ca în primăvară

Valul doi al pandemiei loveşte Europa mai rău decât în primăvară. Se ating noi recorduri negre în Italia, Germania, Spania şi Franţa, în ciuda măsurilor de carantină. În Danemarca, autorităţile se pregătesc să omoare 17 milioane de nurci după ce o mutaţie a virusului a fost depistată la aceste animale. Şi mai grav, s-a transmis deja la om.

de Laurenţiu Bancheş

la 07.11.2020, 09:48

Vezi și
  • Se ating noi recorduri negre în Italia, Germania, Spania şi Franţa
  • În Danemarca, autorităţile se pregătesc să omoare 17 milioane de nurci

În spitalele din nordul Italiei se repetă scenele din infern din primăvară. Saloanele sunt pline, iar bolnavii sunt trataţi pe podea. Un asistent român descrie coşmarul:

Laurentiu Codescu, asistent terapie intensivă Milano: Impresia mea e că ne întoarcem la ce a fost în martie sau chiar mai rău. Ştiu că în spitalele din Milano deja se umplu terapiile intensive şi există mobilizare de personal.

Italia a înregistrat şi cel mai mare număr de infectări: peste 34.500 pe zi. Şi decesele cresc din nou, s-a depăşit pragul de 400 de morţi pentru prima dată din mai până acum. De astăzi, Lombardia, Piemont, Valle D'Aosta şi Calabria s-au întors la carantină.

Record de cazuri în Franța

În Franţa, în schimb carantina nu a avut efectul aşteptat. A fost stabilit un nou record de cazuri noi, peste 58 de mii pe zi.

Anca Stela Dobrin, medic specialist gastroenterolog și medicina internă: Sunt mult mai grave infecţiile, mult mai multe şi au explodat practic în ultimele 10 zile.

Autorităţile din Hexagon au trimis 800 de mii teste în centrele de îngrijire ale bătrânilor.

O operaţiunea de testare masivă a demarat şi Marea Britanie. Autorităţile vor ca toţi cei 550 de mii de locuitori ai oraşului Liverpool să fie testaţi de armată. Doar că unul dintre cele patru teste rapide folosite a dat rezultate greşite. Jumătate dintre pacienţi au ieşit negativ deşi aveau coronavirus.

Jay Shukla, proprietar restaurant: Sper ca testările să funcţioneze. Sper ca oamenii să ştie cine este pozitiv şi cine este negativ şi să urmeze regulile oraşului.

Între timp, protestele anti-restricţii au continuat, iar peste 100 de manifestaţi au fost arestaţi la Londra.

O descoperire a danezilor dă noi frisoane întregii europe. O mutaţie a coronavirusului, identificată la animale, s-a răspândit la oameni. Danemarca va eutanasia toate nurcile din ţară, 17 milioane. Până acum, autorităţile au înregistrat cinci cazuri de infectare cu noua tulpină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un asistent român descrie coșmarul din Italia, unde valul doi a lovit mai rău ca în primăvară