Antena Meniu Search
x

"Vând apartament inteligent. Toți pereții sunt dărâmați". O locuință fără podea, bucătărie sau toaletă se vinde la Kiev cu aproape 1.300 de euro metrul pătrat

Un apartament cu o suprafață de 13,50 metri pătrați, cu pereții dărâmați, fără podea, bucătărie sau toaletă se vinde în Kiev cu 675.000 de grivne, adică 18.000 de dolari (1.340 de dolari metrul pătrat). Experții spun că redresarea pieței imobiliare în Ucraina va depinde direct de situația de pe front și avertizează că prețurile locuințelor vor crește și în 2024.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 03.10.2023, 10:23

"Vând apartament inteligent. Etajul 1 al unui bloc din cărămidă. Este un apartament foarte călduros, iar costurile la utilități sunt minime. Toți pereții apartamentului sunt dărâmați. La fel și pereții băii și există posibilitatea să extindeți și să instalați o cabină ieftină. Școala Profesională Superioară de Construcții și Proiectare din Kiev, o școală și o grădiniță sunt la câțiva pași. Universitatea Națională de Aviație este la 20 de minute de mers cu mașina. Legături de transport convenabile". Cam așa sună descrierea anunțului de vânzare, postat pe un site de imobiliare ucrainean.

Pentru apartamentul minuscul din Kiev, cu o suprafață de doar 13,50 metri pătrați, proprietarul cere 18.000 de dolari, adică 1.340 de dolari pe metrul pătrat, scrie Obozrevatel.

În Kiev, tranzacțiile pe piața imobiliara scad după fiecare atac al rușilor

Olga Danchuk, expert în domeniul urbanismului și membru al consiliului de administrație al Confederației Constructorilor, a declarat pentru RBC că prețurile locuințelor din Ucraina vor continua să crească în 2024 și că redresarea pieței imobiliare va depinde direct de situația de pe front. În Kiev, după fiecare atac al rușilor, numărul tranzacțiilor privind vânzarea și închirierea imobilelor scade.

Și, deși cererea își revine treptat și a crescut față de anul trecut, ucrainenii se tem să cumpere imobile în situația în care proprietatea poate fi distrusă de bombardamente în orice moment.

Mulți amână cumpărarea unei locuințe până la sfârșitul războiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Vând apartament inteligent. Toți pereții sunt dărâmați". O locuință fără podea, bucătărie sau toaletă se vinde la Kiev cu aproape 1.300 de euro metrul pătrat