Meniu
Search
x

Autoritățile din Statele Unite se așteaptă ca vârful pandemiei de coronavirus să fie atins în această săptămână

America se pregăteşte pentru cea mai neagră săptămână din istoria recentă. Autorităţile o compară cu atacul de la Pearl Harbour sau cu atacurile de la 11 sepembrie pe măsură ce numărul total al deceselor se apropie dramatic de 10 mii.

De Redactia Observator la 07.04.2020, 00:07
Vezi și
  • Autoritățile din Statele Unite se așteaptă ca vârful pandemiei să fie atins în această săptămână
  • Numărul deceselor provocate de coronavirus ar urma să crească vertiginos

America se pregăteşte pentru cea mai neagră săptămână din istoria recentă. Autorităţile o compară cu atacul de la Pearl Harbour sau cu atacurile de la 11 sepembrie pe măsură ce numărul total al deceselor se apropie dramatic de 10 mii. Cel mai afectat stat este New York-ul, care numără aproape jumătate dintre victime. Un om moare aici la fiecare nouă minute.

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii: Va fi cea mai neagră săptămână. Va fi o perioadă care va începe undeva între această săptămână şi săptămâna viitoare. Şi vor fi foarte mulţi morţi, din păcate!

Un avertisment ce prevesteşte dezastrul. Urmează vârful epidemiei în Statele Unite.

Jerome Adams, viceamiral, Serviciile de sănătate publică: Va fi cea mai grea şi cea mai tristă săptămână pentru majoritatea americanilor. Va fi momentul nostru "Pearl Harbour" sau un moment asemănător atentatelor de la 11 Septembrie. Numai că tragedia nu va lovi un singur loc, ci toată ţara.

Trendul ascendent a început deja. Peste o mie 500 de oameni au murit doar duminică în Statele Unite dintr-un total de 9 mii 600 înregistraţi până astăzi la orele prânzului. Confirmări că izolarea funcţionează vin chiar de la epidemiologul Casei Albe.

Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase: În aceste momente vedem ceea ce am spus cu toţii că va fi, probabil, o săptămână foarte dificilă. Ceea ce vi s-a spus, că se întrevede lumina de la capătul tunelului, nu schimbă faptul că mâine vom avea o zi foarte proastă.

Epicentrul pandemiei din Statele Unite, în New York sistemul sanitar este în pragul colapsului. În spitalele de campanie sute de oameni sunt deja în grija personalului medical al forţelor armate.

Un om moare la fiecare nouă minute în spitalele de aici, arată un studiu.

Tendinţa se agravează însă şi în Pennsylvania, Colorado şi Washington D.C.

Deborah Birx, coordonatoarea Casei Albe pentru gestionarea epidemiei: Acesta este momentul în care trebuie să evităm să mergem chiar la supermarket sau la farmacie. Trebuie să faceţi tot ce se poate pentru a vă proteja familia şi prietenii.

Chiar şi aşa, opt state americane continuă să refuze impunerea carantinei.

În California, cucerit de vremea caldă şi convins că respectă distanţa socială, un tânăr a fost arestat de Paza de Coastă după ce a ieşit să se plimbe cu placa.

Reţinerea lui a iscat dezbateri aprinse în mediul online.

Între timp, la Grădina Zoologică din Bronx, un tigru a fost depistat pozitiv iar alte șase feline sunt suspecte. Se crede că animalele au luat virusul de la un angajat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Autoritățile din Statele Unite se așteaptă ca vârful pandemiei de coronavirus să fie atins în această săptămână