Antena Meniu Search
x

Varianta Delta a COVID-19 a devenit majoritară în Regatul Unit. Sfatul medicilor pentru cetăţeni

Varianta indiană a SARS-CoV-2, a cărei denumire a fost schimbatp de către OMS în ”delta”, a devenit majoritară în Regatul Unit şi ar putea prezenta un risc sporit de spitalizare, avertizează autoritatea sanitară engleză Public Health England (PHE), relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 04.06.2021, 14:13

Varianta Delta a COVID-19 a devenit majoritară în Regatul Unit. Sfatul medicilor pentru cetăţeni
- Profimedia

Potrivit PHE, 5.472 de contaminări cu varianta indiană a SARS-CioV-2 au fost înregistrate în ultima săptămână, iar numărul total al contaminărilor cu varianta delta a crescut la 12.431.

Este vorba despre un număr de infectări mai mare decât al celor cu varianta britanică a SARS-Cov2 - a cărei denumire a fost schimbată de OMS în ”alfa” - a anunţat joi PHE.

Premierul brtianic Boris Johnson a avertizat în mai multe rânduri că varianta indiană a noului coronavirus ar putea să afecteze calendarul ieşirii din zilare şi să întârzie ridicarea restricţiilor sanitare, prevăzută la 21 iunie.

”După ce această variană (indiană a SARS-CoV-2 a devenit majoritară în Regatul Unit, este vital să continuăm să dăm dovadă de prudenţă, mai ales în contextul în care încă învăţăm despre transmiterea şi impactul sanitar” al acesteia, îndeamnă directoarea agenţiei britanice pentru siguranţă sanitară Jenny Harries.

Noile variante de Covid, redenumite cu litere greceşti

Varianta coronavirusului descoperită în India are un nou nume: Delta. Variantelor li se vor atribui litere din alfabetul grecesc în ordinea în care sunt desemnate potențiale amenințări de către OMS. Acestea nu le vor înlocui pe cele din limbajul medical, de specialitate, dar vor fi folosite pentru a fi mai ușor de identificat și de înțeles pentru publicul larg.

De ce redenumește OMS variantele de Covid cu litere grecești. Cea britanică a devenit Alpha, cea indiană Delta. Lista completă

În prezent, OMS recunoaște ca ”variante îngrijorătoare”:

  • Varianta Alpha (B.1.1.7 - varianta britanică)
  • Varianta Beta (B.1.351 - varianta sud-africană)
  • Varianta Gamma (P.1 - varianta braziliană)
  • Varianta Delta (B.1.617.2 - varianta indiană)

OMS recunoaște ca ”variante de interes”:

Episilon (B.1427/B.1429 - varianta din SUA, desemnată pe 5 martie 2021 )

Zeta (P.2 - varintă braziliană)

Eta (B.1.525 - varinată din mai multe țări, desemnată pe 17 martie 2021)

Theta (P.3 - varianta din Philipine)

Iota (B.1.526, variantă americană, desemnată pe 24 martie 2021)

Kappa (B.1.617.1, variantă din India)

Vietnamul a detectat o combinație extrem de periculoasă a celor două variante Alpha și Delta

Luni, un om de știință care a sfătuit guvernul britanic a spus că țara se află în stadiile incipiente ale unui al treilea val de infecții cu coronavirus, parțial din cauza variantei Delta Se crede că se va răspândi mai repede decât varianta Alpha, care a fost responsabilă de creșterea numărului de cazuri din Marea Britanie în timpul iernii. Între timp, Vietnamul a detectat ceea ce pare a fi o combinație a celor două variante Alpha și Delta. Sâmbătă, ministrul Sănătății din țară a declarat că se poate răspândi rapid prin aer și l-a descris ca fiind „foarte periculos”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Varianta Delta a COVID-19 a devenit majoritară în Regatul Unit. Sfatul medicilor pentru cetăţeni