Antena Meniu Search
x

Video Variola maimuței, primul caz confirmat în Italia. Cum poate fi prevenită boala

Fără să fi scăpat complet de coronavirus, omenirea se confruntă cu un nou inamic: variola maimuţei! Există zeci de cazuri, nu doar în Europa, ci şi în Statele Unite şi Canada. Niciunul în România, spun medicii de aici, care dau asigurări că, deși nu există un vaccin dedicat, boala poate fi prevenită într-o oarecare măsură şi cu ajutorul unui vaccin împotriva variolei umane.  

de Redactia Observator

la 20.05.2022, 08:54

Vezi și

Spania, care are 7 cazuri confirmate și peste 20 de suspecți, a început deja să comande masiv seruri. Specialiştii dau asigurări că simptomele sunt însa mai uşoare comparativ cu rujeola din copilărie, dar boala tot vine cu erupții deranjante.

Primul caz de variolă a maimuţei, confirmt în Italia

Variola maimuţei este un virus asociat, de obicei, călătoriilor în Africa de Sud. Simptomele sunt precum cele ale rujeolei. Cel infectat face febră, are dureri de cap şi constată că au erupţii cutanate. 

Ieri, Italia a confirmat primul caz de variolă a maimuței, la un bărbat care s-a întors în Peninsulă după un sejur în Insulele Canare. La fel, tot un caz a fost înregistrat și în Suedia. Specialiştii vorbesc de mai multe cazuri în Portugalia şi Spania, însă susţin că au identificat cea mai vulnerabilă categorie în faţa variolei maimuţei.

Pe acelaşi subiect

Enrique Perez, manager de incidente pentru COVID-19 la Organizația Panamericana de Sănătate: Portugalia a confirmat că, în această lună, au fost peste 20 de cazuri suspecte de infecții cu variola maimuțelor, ambele în regiunea Lisabona. (...) În cele din urmă, Ministerul Sănătăţii din Spania a trimis o alertă comunităţilor pentru că au fost depistaţi 8 pacienţi la Madrid. Toate cazurile au fost diagnosticate la bărbați care fac sex cu bărbați.

Variola maimuţelor este mai puţin contagioasă

Medicii americani confirmă, într-o anumită manieră, această dezvăluire, după ce s-au confruntat cu o infecţie confirmată.

Dr. Erica Shenoy, șef asociat, Unitatea de control al infecțiilor de la Spitalul General din Massachusetts: Pacientul nu avea istoric de călătorie, nici expunere la animale despre care se știe că ar purta virusul. 

Spre deosebire de rujeolă, variola maimuţelor este mai puţin contagioasă, dar se transmite la fel, prin contactul fluidelor corporale sau a picăturilor de salivă. Până acum, niciunul dintre pacienţii infectaţi cu virusul african nu a dezvoltat o formă gravă a bolii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Variola maimuței, primul caz confirmat în Italia. Cum poate fi prevenită boala