Antena Meniu Search
x

Vaticanul şi întreaga Italie se pregătesc de sărbători. Cel mai mare brad din lume a fost inaugurat în provincia Perugia

Luminile de Crăciun au fost aprinse în Piaţa Sfântul Petru. Cel mai mare brad din lume a fost inaugurat în provincia Perugia.

Vezi și

Luminile de Crăciun au fost aprinse în Piaţa Sfântul Petru. Însă, noaptea trecută, italienii au avut parte şi de o premieră. Cel mai mare brad din lume a fost inaugurat în provincia Perugia.

Bradul de Crăciun şi scena Naşterii Domnului din Piaţa Sfântul Petru au fost aprinse. Enoriaşii, însă, au fost surprinşi de lipsa Papei Francisc. În cele din urmă, ceremonia a fost oficiată de un arhiepiscop din Polonia, de acolo de unde a fost adus pomul. 

Monseniorul Jerzy Mazur, arhiepiscop din Elk, Polonia: "În centrul minunatei Pieţe Sfântul Petru, vedem Naşterea Domnului şi marele brad de Crăciun. Acestea ne aduc aminte de misterul naşterii lui Iisus, în Bethleem. Haideţi să privim bradul de Crăciun cu bucurie!"

Nu a fost singurul brad iluminat seara trecută. Milioane de lumini au luat forma celui mai mare pom de Crăciun din lume.  

Suprafaţa pe care se întind luminile este una impresionantă. Măsoară 750 de metri înălţime şi 450 - lăţime. Oamenii au avut parte de o inaugurare pe măsură. Startul ceremoniei a fost dat chiar de pe orbita Pământului. Un astronaut italian, aflat pe Staţia Spaţială Internaţională, a transmis un mesaj mulţimii venite în comuna Gubbio. 

Paolo Nespoli, astronaut: "Trebuie să mărturisesc, oricât de frumos şi satisfăcător este faptul că mă aflu în Spaţiu, mi-ar fi plăcut mult să petrec această seară cu voi şi să mă bucur de spectacol. Vă transmit o îmbrăţişare din Spaţiu tuturor şi o urare călduroasă: sărbători fericite şi Crăciun fericit!"

Bradul de Crăciun din provincia Perugia a intrat în Cartea Recordurilor, iar proiectul a fost realizat de Agenţia Spaţială Europeană în colaborare cu cea italiană. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Vaticanul şi întreaga Italie se pregătesc de sărbători. Cel mai mare brad din lume a fost inaugurat în provincia Perugia