Antena Meniu Search
x

Vicepremierul britanic Dominic Raab a demisionat în urma acuzaţiilor de bullying

Parlamentarul britanic Alex Chalk a fost desemnat ministru al justiţiei vineri, după demisia lui Dominic Raab, a anunţat guvernul de la Londra. Raab, care era şi vicepremier în guvernul condus de Rishi Sunak, a demisionat vineri dimineaţă în urma unei anchete privind acuzaţiile de bullying în timp ce făcea parte din cabinetele lui Boris Johnson și Theresei May.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 21.04.2023, 17:39

Vicepremierul britanic Dominic Raab a demisionat în urma acuzaţiilor de bullying
Dominic Raab - Profimedia

În vârstă de 46 de ani, Alex Chalk a fost responsabil pentru achiziţii militare în cadrul Ministerului Apărării britanic, funcţie pe care o deţinea de la preluarea mandatului de premier al lui Rishi Sunak, în octombrie anul trecut. Chalk a lucrat ca avocat timp ce 14 ani înainte de a deveni parlamentar, în 2015.

El s-a specializat în cazuri de antiterorism, crimă şi alte infracţiuni grave înainte de a intra în politică. Pe numele lui Dominic Raab au fost formulate opt plângeri referitoare la comportamentul său din perioada când era ministru al afacerilor externe şi ministru pentru Brexit.

În luna noiembrie, cotidianul The Guardian a relatat că desemnarea lui Dominic Raab la conducerea Ministerului Justiţiei a provocat îngrijorare printre numeroşi funcţionari, unii dintre ei luând în considerare să demisioneze. Conform publicaţiei britanice, personalul ministerului a descris o ''cultură a fricii'' în interiorul instituţiei conduse. Dominic Raab a fost numit ''tiran", "nepoliticos" şi "agresiv''.

Demisia lui Raab este cea de-a treia a unui ministru britanic din motive de conduită personală de când Sunak a devenit premier în octombrie. La preluarea mandatului, Rishi Sunak promisese că va da dovadă de ''integritate, profesionalism şi responsabilitate'', după seria de scandaluri din timpul lui Boris Johnson.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Stiri externe » Vicepremierul britanic Dominic Raab a demisionat în urma acuzaţiilor de bullying