Antena Meniu Search
x

Video VIDEO. Accident feroviar cu trei morţi şi zeci de răniţi, în Montana. Vagoanele unui tren de pasageri, al companiei Amtrak, au deraiat

Un tren al companiei feroviare americane Amtrak, care călătorea din Chicago către Pacificul de Nord-Vest a deraiat într-o regiune a Montanei. În urma accidentului, trei persoane au murit, iar peste 50 au fost rănite, cinci dintre ele fiind transportate în stare gravă la spital.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 27.09.2021, 14:42

Vezi și

Amtrak a transmis într-un comunicat că opt vagoane ale unui tren tren Empire Builder au deraiat la ora locală 16:00, în apropiere de Jopli, relatează CNN.  Aproximativ 141 de pasageri și 16 membri ai echipajului erau la bord ]n momentul deraierii.

"Suntem profund întristați să aflăm că autoritățile locale confirmă acum că trei persoane și-au pierdut viața ca urmare a acestui accident. Există, de asemenea, raportaţi şi răniţi în rândul pasagerilor și al membrilor echipajului care se aflau în tren. Amtrak lucrează cu autoritățile locale pentru a-i transporta pe cei răniți la centrele de îngrijiri medicale și să îi evacuați în siguranță pe toți ceilalți de la fața locului", se arată în comunicat.

Panică printre pasagerii trenului

Persoanele rănite sunt tratate la Spitalul Benefis din Great Falls, în timp ce alții, care au fost răniți uşor, au fost tratați și externaţi ulterior din spitale locale, a declarat Sarah Robbin, coordonatorul serviciilor de urgență și dezastru pentru regiunea Liberty.

Pe acelaşi subiect

Megan Vandervest, o pasageră dintr-un vagon de dormit din tren, dormea în momentul în care impactul puternic a trezit-o. „Aș descrie experiența ca un fel de turbulență extremă pe un avion, dar mai puternică, și a fost un fel de miros de fum. Primul gând pe care l-am avut cu adevărat când m-am trezit a fost:„ Oh, Doamne, noi deraiem. Au fost probabil 10 sau 15 secunde de balansare înainte și înapoi și  un zgomot uriaş, apoi ne-am oprit. Într-adevăr, nu știam ce se întâmplă timp de câteva minute”, a declarat ea pentru CNN.

Expertul în siguranță feroviară David Clarke, directorul Centrului pentru Cercetarea Transporturilor de la Universitatea din Tennessee, a declarat că cele două locomotive și două vagoane din partea din față a trenului au ajuns la comutator și au continuat să se deplaseze pe calea principală, dar celelalte opt vagoane au deraiat. El a spus că nu este clar dacă unele dintre ultimele vagoane s-au mutat pe a doua şină. 

O altă posibilitate a fost o defecțiune a șinei, a spus Clarke, menționând că testarea regulată nu surprinde întotdeauna astfel de probleme. El a spus că viteza nu este un factor probabil, deoarece trenurile de pe acea linie au sisteme care previn viteze și coliziuni excesive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » VIDEO. Accident feroviar cu trei morţi şi zeci de răniţi, în Montana. Vagoanele unui tren de pasageri, al companiei Amtrak, au deraiat