Antena Meniu Search
x

Viktor Orban, primit cu ropote de aplauze în SUA, la o săptămână după declarațiille controversate la adresa imigranților și homosexualilor

Premierul ungar Viktor Orban a fost primit cu braţele deschise în Statele Unite ale Americii de către admiratorii conservatori. Vizita are loc la doar o săptămână după ce poporul lui l-a huiduit din cauza declaraţiilor dure împotriva imigranţilor şi membrilor comunităţii LGBTQ. 

de Redactia Observator

la 05.08.2022, 15:43

Vezi și

Discursul lui Viktor Orban, catalogat drept o retorică nazistă, a fost privit cu ochi buni de conservatorii din SUA.

Conferinţa din Dallas a stârnit însă îngrijorări în rândul americanilor. Cu atât mai mult cu cât Viktor Orban este considerat cel mai apropiat aliat din Uniunea Europeană al președintelui rus Vladimir Putin.

Viktor Orban, premierul Ungariei: "Guvernul meu este devotat legii și ordinii fără compromisuri. Am decis că nu avem nevoie de mai multe genuri, ci de mai mulți luptători. Mai puțin travestiți și mai mult Chuck Norris. Noi credem că nu există libertate fără ordine. Dacă nu există ordine, apare haosul."

"Legăturile familiale ar trebui să se bazeze pe căsătorie sau pe relaţia dintre părinţi şi copii. Pe scurt, mama este femeia. Tatăl este un bărbat. Şi lăsaţi-ne copiii în pace. De tot. Subiect închis”, declarase premierul Ungariei.

Pe acelaşi subiect

Viktor Orban, aflat în Texas, i-a invitat pe conservatorii americani să-şi "unească forţele"

Premierul maghiar Viktor Orban i-a invitat, joi, pe conservatorii americani, în timpul unei vizite în Texas, să-şi "unească forţele” în lupta pe care intenţionează să o conducă împotriva "progresiştilor de stânga"..

"Trebuie să coordonăm mişcarea trupelor noastre, pentru că ne confruntăm cu aceeaşi provocare”, a lansat liderul naţionalist, invitat la marea întâlnire a conservatorilor americani de la Dallas, unde urmează să vorbească şi Donald Trump, relatează AFP.

"Progresiştii de astăzi încearcă să separe civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine”, a acuzat liderul, asigurând că "ororile nazismului şi comunismului s-au produs pentru că anumite state occidentale şi-au abandonat valorile creştine”..

În ropote de aplauze, Orban, în vârstă de 59 de ani,a insistat asupra necesităţii de a se lua înapoi "controlul instituţiilor” la Washington şi Bruxelles, referindu-se în special la viitoarele alegeri intermediare din SUA din noiembrie.

"Sunt aici să vă spun că trebuie să ne unim forţele”, a mai spus el, invitând conservatorii "să-şi creeze propriile reguli” împotriva unui "război cultural".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Viktor Orban, primit cu ropote de aplauze în SUA, la o săptămână după declarațiille controversate la adresa imigranților și homosexualilor