Antena Meniu Search
x

Vinul roșu din regiunea Melnik, Bulgaria, sărbătorit de localnici

Bulgarii reuşesc să facă turism până şi din vin! Vecinii din sud şi-au dat seama că viile şi tradiţiile lor pot atrage cât mai mulţi oameni, din toate colţurile lumii. Au avut şi un as în mânecă.

de Redactia Observator

la 06.03.2019, 17:24

Vezi și

Bulgarii reuşesc să facă turism până şi din vin! Vecinii din sud şi-au dat seama că viile şi tradiţiile lor pot atrage cât mai mulţi oameni, din toate colţurile lumii. Au avut şi un as în mânecă. Vinul roşu produs în regiunea Melnik era favoritul lui Winston Churchill. Iar acum, an de an, când începe sezonul lucrărilor în vii, zona se umple de oaspeţi.

Pentru asta e nevoie şi de suport divin. Aşa că preoţii sfinţesc via iar sărbătoarea continuă cu festinul. Unul tare bogat, căci femeile pregătesc bucate de tot felul.

Şi dacă, la început, localnicii erau cei care se bucurau de moment, acum turiştii sunt cei mai încântaţi. Şi vin special pentru asta, cu zecile, la finalul fiecărei ierni.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Melnik este cel mai mic oraş din Bulgaria. Nu are nici 300 de locuitori. Şi totuşi este celebru mulţumită vinurilor sale. Sunt pline cramele de turişti şi degustători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Vinul roșu din regiunea Melnik, Bulgaria, sărbătorit de localnici