Antena Meniu Search
x

Violenţe între poliţişti şi un grup de albanezi, în Kosovo

13 poliţişti şi 10 civili au fost răniţi în oraşul Mitroviţa din Kosovo. Un grup de albanezi a incendiat mai multe maşini şi a atacat forţele de ordine.

Vezi și

 13 poliţişti şi 10 civili au fost răniţi în oraşul Mitroviţa din Kosovo. Un grup de albanezi a incendiat mai multe maşini şi a atacat forţele de ordine pentru că un pod care face lăgătura cu cartierele în care locuiesc sârbii a rămas blocat.

Sute de albanezi s-au adunat la podul care duce spre cartierele sârbeşti şi i-au atacat cu pietre şi sticle pe scutierii care-l protejau. Manifestanţii au incendiat câteva maşini, parcate în zonă, ale ofiţerilor de poliţie sau ale funcţionarilor din misiunea Uniunii Europene.

În ajutorul lor a intervenit o unitate a forţelor speciale poloneze din misiunea europeană. Protestatarii au fost respinşi cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.

Podul din Mitroviţa a fost baricadat, în 2011, de administraţia cartierelor sârbeşti, după ce albanezii au încercat să le aducă sub controlul lor. Acum câteva zile, sârbii au anunţat că vor deschide podul, ca un gest de bunăvoinţă.

În cele din urmă, manifestanţii s-au dispersat şi a revenit calmul. Ca măsură de precauţie, podul rămâne, deocamdată, sub protecţia soldaţilor americani şi germani din forţele de pace din Kosovo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Violenţe între poliţişti şi un grup de albanezi, în Kosovo