Antena Meniu Search
x

Violențe la Moscova. 1000 de oameni au fost arestați de polițiști

Scene de o violenţă extremă au avut loc pe străzile Moscovei. Peste o mie de persoane au fost arestate, după ce au protestat faţă de excluderea unor candidaţi independenţi la alegerile locale.

de Redactia Observator

la 28.07.2019, 12:00

Vezi și

Scene de o violenţă extremă au avut loc pe străzile Moscovei. Peste o mie de persoane au fost arestate, după ce au protestat faţă de excluderea unor candidaţi independenţi la alegerile locale.

Arestările au început încă dinaintea manifestaţiei. După ce liderul opoziţiei a fost încarcerat în urmă cu câteva zile, poliţiştii au reţinut acum mai mulţi candidaţi la alegerile municipale, dar şi alţi militanţi.

Protestatarii s-au adunat totuşi şi, timp de câteva ore, şi-au strigat revendicările. Pentru că nu i-au putut reduce la tăcere, poliţiştii şi-au folosit bastoanele fără menajamente. Mai mulţi oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mulţimea a fost dispersată, însă participanţii s-au regrupat într-o altă piaţă. Dar scutierii i-au urmărit şi aici.

Câţiva arestaţi care, între timp, fuseseră eliberaţi au ajuns din nou în dube. 

Au ajuns în arest şi mulţi ziarişti care urmăreau protestul. Poliţia a descins şi în studioul unei televiziuni care transmitea manifestaţia în direct şi l-a reţinut pe moderator. 

Revolta a izbucnit după ce comisia electorală a respins zeci de candidaturi independente la alegerile pentru consiliul Moscovei, din septembrie, pe motiv că semnăturile de sprijin au fost obţinute ilegal.

Preşedintele Vladimir Putin, căruia manifestanţii i-au cerut demisia, nu se afla la Moscova. El a coborât, cu un mic submarin de cercetare, în Marea Baltică, pentru a examina epava unei nave sovietice scufundate în război. Putin nu a comentat în niciun fel protestele din capitală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Violențe la Moscova. 1000 de oameni au fost arestați de polițiști