Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin a promulgat legea care i-ar putea permite să rămână preşedinte până în 2036

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a promulgat, luni, legea care i-ar putea permite să rămână şef al statului până în 2036.

de Redactia Observator

la 05.04.2021, 22:42

Vladimir Putin are 68 de ani
Vladimir Putin conduce Rusia de mai bine de 20 de ani - Hepta
  • Vladimir Putin conduce Rusia de mai bine de 20 de ani.

Concret, Putin a promulgat un proiect de lege care îi permite să mai aibă dreptul la încă două mandate de câte şase ani ca preşedinte al Rusiei, pe lângă mandatul actual care expiră în 2024.

Conform France 24, Vladimir Putin a propus încă din vara anului trecut o schimbare de lege astfel încât să mai aibă dreptul la încă două mandate ca preşedinte al statului în afară de actualul. Propunerea a fost făcută prin intermediul unui proiect de reformă constituţională.

Propunerea a fost aprobată de cei în măsură, astfel că promulgarea legii a fost o simplă formalitate pentru preşedintele Rusiei.

Rivalii lui Putin contestă măsurile acestuia

Vladimir Putin (68 de ani) a devenit pentru prima dată preşedinte al Rusiei în 2000, iar de atunci este în continuu la putere, chiar dacă în perioada 2008-2012 a ocupat funcţia de prim-ministru, legea nepermiţându-i, la momentul respectiv, să mai candideze pentru un mandat de preşedinte după ce a avut două mandate de câte patru ani la rând. Putin însă nu a dezarmat. L-a susţinut ca preşedinte pe bunul său prieten Dmitry Medvedev, între 2008 şi 2012, iar ulterior a provocat schimbările legislative care să-i permită să rămână în mod constant preşedintele Rusiei.

Rivalii lui Vladimir Putin contestă aprig situaţia susţinând că acesta are mari şanse să fie preşedinte pe viaţă, ţinând cont de noile modificări aduse Constituţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin a promulgat legea care i-ar putea permite să rămână preşedinte până în 2036