Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin, la Geneva: ”Alexei Navalnîi a meritat pedeapsa cu închisoarea”

Vladimir Putin a afirmat miercuri, la Geneva, în urma unui summit cu omologul său american Joe Biden, că opozantul politic rus Alexei Navalnîi a primit ceea ce a meritat atunci când a fost condamnat la închisoare.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.06.2021, 21:00

Vladimir Putin, declarație de presa la Geneva
Vladimir Putin a afirmat că Alexei Navalnîi a meritat pedeapsa cu închisoarea - Profimedia Images

Alexei Navalnîi, cel mai aprig critic al lui Putin, a fost arestat în ianuarie, la întoarcerea din Germania, unde a fost tratat după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok, o otrăvire de care acuză Kremlinul şi FSB, o acuzaţie pe care Moscova o respinge.

El a fost condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de fraudă din 2014 pe care-l denunţă drept politic.

Vladimir Putin: ”Aleksei Navalnîi a primit ce a meritat”

Putin a subliniat miercuri, la Geneva, că Navalnîi a fost pedepsit din cauză că a încălcat condiţiile probaţiunii, relatează The Associated Press.

Pe acelaşi subiect

Vladimir Putin a insistat că Navalnîi ştia că riscă închisoarea atunci când s-a întors în Rusia.

”El a acţionat în mod deliberat pentru a fi arestat”, declară Putin, care nu a pronunţat niciodată numele opozantului politic.

Justiţia rusă a interzis săptămâna trecută organizaţiile lui Navalnîi, pe care le-a calificat drept ”extremiste”, în cadrul unei campanii de reducere la tăcere a opoziţiei şi a împiedicării accesului criticilor Kremlinului în alegerile parlamentare ruse, prevăzute în septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin, la Geneva: ”Alexei Navalnîi a meritat pedeapsa cu închisoarea”