Antena Meniu Search
x

Medicul care l-a tratat pe Alexei Navalnîi a reapărut la trei zile după ce a fost dat dispărut în timpul unei partide de vânătoare

Fostul director medical al spitalului în care a fost tratat disidentul Alexei Navalnîi a reapărut la trei zile după ce în fusese semnalată dispariția. Medicul fusese dat dispărut în timpul unei partide de vănătoare, iar luni a fost observat în apropierea satului Baslîi.

de Redactia Observator

la 10.05.2021, 15:20

Medicul Alexander Murakhovsky
Medicul Alexander Murakhovsky - Profimedia Images
  • Medicul Alexander Murahovski a fost dat dispărut în urmă cu 3 zile, la o partidă de vânătoare

Poliţia din regiunea Omsk a anunţat, vineri, că medicul Alexander Murahovski a părăsit o bază de vânătoare dintr-o pădure cu un vehicul de teren, vineri, şi de atunci nu a mai fost văzut.

Luni, însă, medicul a ieşit singur din pădure, fiind văzut în apropierea satului Baslîi, la 20 de kilometri de baza de vânătoare. Starea de sănătate a medicului este bună, dar este examinat la spitalul districtual Bolşekovski ca măsură de precauţie, a menţionat RIA.

Cine este Alexander Murahovski

Murahovski a fost medic şef la spitalul din oraşul siberian Omsk unde a fost tratat Navalnîi o perioadă, după ce i s-a făcut rău în avion. El a devenit ulterior ministru regional al Sănătăţii.

Un neobosit activist în lupta împotriva corupţiei şi un critic feroce al Kremlinului, Aleksei Navalnîi s-a simţit rău la 20 august 2020, la bordul unui avion, în Siberia, unde se afla în campanie electorală. El a fost dus după o perioadă la tratament în Germania, scrie news.ro.

Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu un Noviciok

Trei laboratoare europene au conchis că a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok, conceput în scopuri militare în epoca sovietică, iar capitale occidentale au îndemnat Rusia să prezinte explicaţii şi să ancheteze. Moscova a respins toate acuzaţiile.

Navalnîi a fost încarcerat în februarie într-o colonie penitenciară, într-un dosar de fraudă din 2014 pe care-l denunţă drept politic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Stiri externe » Medicul care l-a tratat pe Alexei Navalnîi a reapărut la trei zile după ce a fost dat dispărut în timpul unei partide de vânătoare