Meniu LIVE
Search
x

Vladimir Putin nu primește refugiați afgani în Rusia: Nu vrem teroriști deghizați în țară

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, respinge ideea ca statele occidentale să relocheze refugiați afgani în țările învecinate cu Rusia, în timp ce vizele lor pentru UE și SUA sunt procesate. Liderul de la Kremlin a declarat că "nu vrea teroriști deghizați în refugiați" în zonă.

De Redactia Observator la 23.08.2021, 10:45

Vladimir Putin nu vrea să primească refugiați afgani în Rusia, de teamă ca printre ei să nu se afle și militanți talibani, scrie Reuters.

"Asta înseamnă că pot fi trimiși fără vize în aceste țări, vecinii noștri, în timp ce Occidentul nu îii acceptă fără vize? De ce soluția pentru această situație este atât de umilitoare?", a declarat Vladimir Putin. 

Statele Unite au purtat discuții, în secret, cu mai multe state, într-o încercare disperată de a găsi adăpost pentru refugiații afgani, care au lucrat cu personalul diplomatic american, potrivit Reuters. Putin a anunțat că el se opune acestor măsuri.  

Rusia permite călătoria fără viză a rezidenţilor fostelor ţări sovietice din Asia centrală, iar Putin şi-a exprimat deja îngrijorarea că militanţii ar putea călători sub acoperire, ca refugiaţi.

"Nu vrem aici militanți talibani deghizați în refugiați", a mai adăugat liderul de la Kremlin.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin nu primește refugiați afgani în Rusia: Nu vrem teroriști deghizați în țară