Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin: Sancțiunile occidentale seamănă cu o declarație de război

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, avertizează că sancțiunile venite din partea Occidentului seamănă cu o declarație de război.

de Redactia Observator

la 05.03.2022, 16:00

Vladimir Putin: Sancțiunile occidentale seamănă cu o declarație de război - Shutterstock

Vladimir Putin a avertizat că sancțiunile occidentale împotriva Rusiei sunt asemănătoare cu o declarație de război, potrivit Sky News. Occidentul a impus sancțiuni dure Moscovei de la începutul invaziei din Ucraina, la 24 februarie, cu scopul de a afecta economia rusă.

În comentariile făcute la televiziunea de stat rusă, sâmbătă, Putin a declarat că Rusia dorește ca Ucraina să fie „demilitarizată” și a adăugat că țara ar trebui să aibă un statut neutru. El a repetat o replică devenită familiară, potrivit căreia Rusia speră să scape Ucraina de nazism.

Fără lege marţială 

Totodată, potrivit AFP, el a afirmat că Rusia nu intenţionează să introducă legea marţială, pe fondul zvonurilor persistente privind o astfel de măsură din cauza conflictului din Ucraina. ''Legea marţială este pusă în aplicare (...) în caz de agresiune, în special în regiunile în care au loc lupte. Noi nu avem o astfel de situaţie şi sper că nu va interveni'', a spus el, întrebat de angajaţi ai companiei aeriene ruse Aeroflot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin: Sancțiunile occidentale seamănă cu o declarație de război