Antena Meniu Search
x

Video Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, vizite surpriză pe front. Rușii își continuă atacurile asupra orașelor ucrainene

Vladimir Putin a făcut prima vizită în regiunile Herson şi Lugansk, de la începutul războiului. Preşedintele a vrut să vadă cu ochii lui care este situaţia pe front, transmite Kremlinul. De la Kiev, consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak spune că Putin a mers să se delecteze pentru ultima oară de crimele suspuşilor lui. Şi Volodimir Zelenski a fost pe front astăzi. 

de Redactia Observator

la 18.04.2023, 19:48

Vezi și

Când a fost Vladimir Putin pe linia frontului?, se întreabă toată lumea, după ce au apărut discrepanţe între declaraţiile Kremliniului şi filmul postat pe site-ul preşedinţiei. Purtătorul de cuvânt Dimitri Peskov spune că şeful statului a făcut vizita surpriză pe front luni. După ce jurnaliştii occidentali au remarcat că Putin le vorbea militarilor despre Paşte la viitor, bucata a fost ştearsă, iar Peskov a revenit: Paştele durează 40 de zile. 

Vladimir Putin, președintele Rusiei: "Este important să vă aud părerile despre cum evoluează situaţia, să vă ascult, să schimbăm informaţii." 

Ca armă secretă, Putin le-a dus generalilor o icoană despre care a spus că i-a aparţinut celui mai decorat general rus, Potemkin. Iar pe Telegram circulă imagini cu o icoană pe care care ar fi primit-o de Paşte soldaţii de pe front, cu portretul lui Vladimir Putin.

Volodimir Zelenski, vizită pe front

Pe acelaşi subiect

Trupele ruseşti s-au retras din Herson în noimebrie şi sunt masate de-a lungul râului Dnipro, unde opun rezistenţă ucrainenilor. Oraşul a fost azi bombardat, iar preşedinţia ucraineană anunţă trei morţi şi 11 răniţi în 70 de atacuri în a doua zi de Paşte, în urma atacurilor Rusiei.  Volodimir Zelenski le-a făcut şi el o vizită surpriză trupelor, în apropierea liniei frontului de la Doneţk. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: "Aş vrea să folosesc această oportunitate înainte de decorare pentru a-i aminti pe cei care ar fi trebuit să primească cele mai valoroase medalii. Sunt eroii care, din nefericire, nu mai sunt cu noi, dar rămân în istoria noastră pentru totdeauna." 

În vreme ce pe front situația rămâne tensionată, Rusia înăspreşte legislaţia pentru reprimarea opozanţilor, care pot fi închişi pe viaţă, pentru înaltă trădare. Anunţul vine în aceeaşi zi în care avocatul celui mai mare opozant al lui Putin, Alexei Navalnîi, anunţă că pe numele acestuia a fost depusă o nouă plângere, pentru că a tulburat liniştea închisorii. Navalnîii nu a vrut să intre în celula în care fusese dus un bărbat despre care spune că are grave probleme de igienă.

Iar ambasadorii din Statele Unite, Marea Britanie şi Canda au fost convocaţi de ministerul afacerilor externe de la Moscova pentru a li se transmite să nu se mai amestece în afacerile interne ale Rusiei. Cele trei ţări au criticat condamanrea la 25 de ani de închisoare a activistului Vladimir Kara Murza. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, vizite surpriză pe front. Rușii își continuă atacurile asupra orașelor ucrainene