Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin susține că Rusia a testat cu succes Burevestnik, racheta propulsată nuclear cu rază nelimitată de acțiune

Vladimir Putin a anunțat că Rusia a testat cu succes o rachetă Burevestnik cu propulsie nucleară, asta la scurt timp după ce purtătorul său de cuvânt a negat informațiile publicate de New York Times care sugerau că un astfel de test era iminent, notează BBC.

de Redactia Observator

la 06.10.2023, 11:50

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse
Vladimir Putin susține că Rusia a testat cu succes Burevestnik, racheta cu propulsie nucleară cu rază nelimitată de acțiune - Profimedia

După cum indică informațiile care au ajuns în spațiul occidental, existența rachetelor Burevestnik a fost făcută publică în 2018. De asemenea, specialiștii cred că aceasta rachetă capabilă să transporte un focos nuclear are o rază de acțiune nelimitată și asta datorită motorului său cu propulsie nucleară.

Declarațiile făcute de Vladimir Putin nu a fost confirmat în mod independent și, în plus, până acum nici Ministerul Apărării de la Moscova nu a confirmat sau negat nicio informație pe această temă. Cu toate acestea, imaginile din satelit apărute luna trecută au indicat că Rusia a construit recent noi instalații de testare într-o locație îndepărtată din Marea Barents, zona arctică, pe care au fost efectuate anterior teste nucleare în perioada sovietică.

"Acum am terminat practic lucrările la tipurile moderne de arme strategice despre care am vorbit și pe care le-am anunțat acum câțiva ani", a declarat Putin. El a adăugat: "A fost organizat un test final de succes al  rachetei Burevestnik, o rachetă de croazieră atomică cu rază de acțiune globală."

Racheta, cu numele de cod NATO Skyfall, este alimentată de un reactor nuclear, despre care se presupune că se activează după ce combustibilul solid a dus-o la altitudinea de croazieră. În plus, New York Times citează mai multe surse care susțin că între 2017 și 2019 au fost organizate 13 teste pentru această armă, toate eșuând.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin susține că Rusia a testat cu succes Burevestnik, racheta propulsată nuclear cu rază nelimitată de acțiune