Antena Meniu Search
x

Vloggerul român din Marea Britanie care a colindat virtual planeta în pandemie

Coronavirusul a închis graniţe şi a pus bariere de netrecut pentru pasionaţii de călătorii. Astfel că a trebuit să ne adaptăm la noua viaţă, fără vacanţe peste mări şi ţări. Un vlogger român, stabilit în Marea Britanie, nu s-a resemnat că nu va mai putea descoperi lumea, aşa că a inventat turismul de pandemie. Sigur, dar la fel de spectaculos.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 06.07.2020, 19:59

Vezi și
  • Bogdan Alexe e stabilit în Canterbury.
  • Tânărul e licenţiat în producţie video şi a făcut master în jurnalism.
  • El are în plan un documentar despre oraşul în care locuieşte.

Granițe închise, restricții de circulație, urgență sanitară ... pentru Bogdan Alexe, nici pandemia nu a putut sta în calea pasiunii lui pentru călătorii. Cu timp berechet la dispoziție și resurse la îndemână, a plecat în voiaj virtual în jurul lumii. Teleportarea s-a produs din curtea românului, din Marea Britanie. Iar mii de oameni i s-au alăturat din faţa calculatoarelor.

Bogdan Alexe, vlogger: Mi-a explodat media socială. Relevanţa imposibilităţii călătoriei pe timpul pandemiei mi s-a părut un titlu pe care nu îl poţi ignora şi m-am gândit aşa. Pot să-l şi pun în practică? Pot să călătoresc fără să călătoresc? 

Bogdan este pasionat de călătorii de când se ştie. Până la 29 de ani a văzut cel puțin 30 de țări din Europa, America de Nord, Asia sau Africa. 15 doar în ultimul an de când lucrează ca și creator video pentru o platformă de călătorii.

Zidul din fața căruia își împărtășește experiențele este ca un album de amintiri. O trecere în revistă a țărilor unde a pus piciorul. 7 luni i-a luat ca să îl creeze. Și tot el îi este sursa de inspirație. 

Bogdan Alexe, vlogger: Peretele meu de inspiraţie. Am ales reviste din locurile în care am umblat. Am nişte mititei, acolo, în partea aia, clasic. Câteva poze cu Casa Poporului văzută din dronă, tot în partea aceea.

Bogdan a ajuns în Regat, la studii, în 2009. A fost chelner, profesor, lider de activități și prezentator radio. Fără carte de muncă, pe canalul lui, documentează și viața în Marea Britanie. Dă lecții de limba engleză și își pune la bătaie experiența ca  să facă mai ușoara tranziția românilor în Regat.

Tânărul licențiat în producție video este și un adevărat ambasador neobosit al României. Iubita sa a vizitat de 2 ori România, iar, datorită lui, prietenii săi cunosc cel puțin câteva cuvinte în limba română.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Vloggerul român din Marea Britanie care a colindat virtual planeta în pandemie