Antena Meniu Search
x

Video Vortexul polar aduce anomalii în Europa: O zonă în care nu a mai nins de 100 de ani a fost acoperită de zăpadă

Ţările din bazinul Mării Mediterane sunt paralizate de frig. Rafale de vânt de peste 70km/h, zăpadă pe plajă şi temperaturi record, sunt doar câteva dintre anomaliile cu care se confruntă acestea. 

de Redactia Observator

la 07.02.2023, 21:18

Vezi și

Vortexul polar a ajuns şi în sudul Europei. De la temperaturi de 10 grade Celsius, Grecia, Spania şi Italia au ajuns în doar câteva zile la sub minus cinci grade. Una dintre destinaţiile preferate de vacanţă ale românilor este acum de nerecunoscut. Elada este îngropată sub nămeţi. Mare parte din ţară se află de mai multe zile sub cod roşu de ninsori şi îngheţ. 

Încă de săptămâna trecută, grecii au avut parte de ninsoare în continuu. Stratul de zăpadă a ajuns mai mare de jumătate de metru în nordul ţării, în timp ce sudul se confruntă cu rafale puternice de vânt. Dacă pentru adulţi vremea rece oferă doar motive de îngrijorare, pentru cei mici zăpada este prilej de bucurie. 

Vortex polar în Europa. Italia este şi ea paralizată de frig

A nins peste întreaga ţară, dar stratul de zăpadă abia aşternut a fost măturat complet de rafalele de vânt. Gerul şi-a făcut simţită prezenţa până la malul mării. În sudul şi centrul peninsulei, temperaturile sunt peste limita îngheţului, dar vântul bate nemilos, măturând tot ce îi stă în cale. 

Au trecut peste 100 de ani de când a nins ultima dată pe coasta de est a Spaniei. Orașele de la malul mării au fost acoperite de zăpadă, iar temperaturile au scăzut la un nivel record în Valencia şi Alicante în ultimii ani.

În Aragon temperaturile vor ajunge şi la minus opt grade Celsius. Aici o întreagă cascadă a îngheţat, spre bucuria tinerilor pasionaţi de fotografii inedite. Frigul şi vântul puternic vor persista în ţările de la Marea Mediterană. În Grecia codul roşu de ninsoare este în vigoare până mâine, în timp ce în Spania meteorologii anunţă că vremea rea se va intensifica în următoarele zile şi va continua până marţea viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Vortexul polar aduce anomalii în Europa: O zonă în care nu a mai nins de 100 de ani a fost acoperită de zăpadă