Antena Meniu Search
x

Votul ONU asupra unei rezoluţii privind o îmbunătăţire a situaţiei umanitare catastrofale din Fâşia Gaza, amânat din nou

Război Israel - Hamas.Un vot al Consiliului de Securitate al ONU asupra unui proiect de rezoluţie privind o îmbunătăţire a situaţiei umanitare catastrofale din Fâşia Gaza a fost amânat din nou, miercuri, anunţă ambasadorul Ecuadorului, care prezidează Consiliul în decembrie, transmite News.ro.

de Redactia Observator

la 20.12.2023 , 22:46

Votul ONU asupra unei rezoluţii privind o îmbunătăţire a situaţiei umanitare catastrofale din Fâşia Gaza, amânat din nou - Shutterstock

"Consiliul de Securitate s-a pus de acord să continue azi (miercuri) negocierile şi să dea mai mult timp diplomaţiei. Iar preşedinţia va reprograma votul mâine dimineaţă", a declarat presei, în urma unor consultări cu uşile închise José Javier De la Gasca Lopez Dominguez.

Votul acestui proiect, iniţiat de către Emiratele Arabe Unite (EAU) a fost amânat de mai multe ori, din cauza unor dezacorduri cu privire la faptul că textul ar fi susţinut de către Statele Unite sau că americanii s-ar abţine de la vot, permiţând astfel o adoptare.

O sursă deiplomatică declară CNN că punctele-cheie din proiect aflate în discuţie sunt o formulare cu privire la un "armistiţiu" şi un îndemn al ONU la "înfiinţarea unui mecanism de monitorizare în Fâşia Gaza cu personalul şi echipamentul necesare, sub autoritatea secretarului general al ONU".

Articolul continuă după reclamă

SUA cer presiuni asupra Hamas

Pe acelaşi subiect

Pe de altă parte, secretarul de Stat american Antony Blinken îndeamnă miercuri lumea să exercite presiuni asupra mişcării islamiste palestiniene Hamas - şi nu doar asupra Israelului -, în contextul unei amplifăcări a unor critici la nivel internaţional împotriva campaniei militare a Israelului în Fâşia Gaza.

"Se pare că exisrtă o tăcere asupra a ceea ce ar putea să facă Hamas, ar trebui să facă, trebuie să facă dacă vrem să punem capăt suferinţei bărbaşilor, femeilor şi copiilor nevinovaţi", a declarat într-o conferinţă de presă Blinken .

"Ar fi bine ca lumea să se unească în jurul acestei idei", a apreciat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Stiri externe » Votul ONU asupra unei rezoluţii privind o îmbunătăţire a situaţiei umanitare catastrofale din Fâşia Gaza, amânat din nou