Antena Meniu Search
x

Video Vreme extremă pe glob. Tornadele au măturat Texasul, în timp ce Spania a fost lovită de ninsoare și apoi de ploi torențiale după o perioadă de caniculă

Este anotimpul fenomenelor extreme în întreaga lume! O persoană a murit şi alte zece au ajuns la spital în urma unei tornade puternice în Texas. În Spania a fost întâi ninsoare, apoi ploi torenţiale. Şi mai multe oraşe din Franţa au fost, de asemenea, blocate de apă. În schimb, Asia se bucură de o vară timpurie, cu temperaturi de până la 37 de grade Celsius. 

de Redactia Observator

la 14.05.2023, 11:46

Vezi și

Statul Texas a fost distrus de o tornadă puternică. O persoană a murit după ce casa sa mobilă a fost zdrobită. Cel puţin zece persoane au fost transportate la spital, două dintre ele aflându-se în stare critică. Din motive de siguranţă autorităţile vor impune restricţii de circulaţie.

Martor: "Din câte am înţeles, nu a durat mai mult de două minute din momentul în care a făcut contact cu pământul până când s-a terminat. Este foarte trist. Mama Natură poate fi foarte dificilă câteodată."

Vântul a ajuns să bată şi cu 177 de kilometri în unele zone, spun meteorologii. Cel puţin 60 de case au fost complet distruse, iar zeci de oameni se află acum în adăposturi temporare. 

Anotimpul extremelor în Spania

Este vremea extremelor şi în Spania. Acolo a nins, după o perioadă de caniculă şi temperaturi care au ajuns şi la 40 de grade Celsius. Iar localnicii din Águilas şi Murcia au cunoscut furia furtunilor cu grindină, după luni întregi în care nu a căzut strop de ploaie. 

Şiroaiele de apă au umplut şi străzile dintr-un oraş din sud vestul Franţei. Echipele de salvare au putut ajunge la oameni doar cu bărcile. Şi aici a fost emisă o alertă de cod portocaliu de inundaţii.  În timp ce în Statele Unite şi în Europa ploile şi tornadele distrug tot în cale, în Asia, mai exact în Singapore, s-a stabilit un nou record de cea mai ridicată temperatură, respectiv 37 de grade Celsius. Asta în condiţiile în care un val de căldură s-a instalat în regiuni extinse din Asia de Sud şi Asia de Sud-Est. Săptămâna trecută, Vietnamul a înregistrat la rândul său o temperatură record de 44,1 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Vreme extremă pe glob. Tornadele au măturat Texasul, în timp ce Spania a fost lovită de ninsoare și apoi de ploi torențiale după o perioadă de caniculă