Antena Meniu Search
x

Video Vremea extremă a făcut prăpăd în întreaga lume. Dezastru în Argentina: sute de mii de oameni în beznă

Vremea extremă a făcut prăpăd în întreaga lume! Un val de inundaţii catastrofale a lovit Argentina. Capitala Buenos Aires a fost cea mai afectată. Ploile puternice au măturat totul în cale, iar mai multe zboruri au fost anulate. Străzile au fost şi ele, îngropate în grindină.

de Redactia Observator

la 14.03.2024, 09:34

Vezi și

Argentina este de nerecunoscut. Furtunile intense au făcut ravagii pe străzile din Buenos Aires, dar şi în cartierele din apropiere. De duminică plouă fără încetare - apa le trece oamenilor de glezne, iar aproximativ o sută de mii de persoane au rămas în beznă. Mai grav, furia naturii a ucis un om.

Şi infrastructura a fost pusă la grea încercare. Pe cele două aeroporturi din capitala argentiniană, zeci de zboruri au fost anulate. Iar, mai multe mașini au fost aproape înghiţite de ape şi sute de copaci - smulşi din rădăcini. 

  • Localnic: Copiii trebuiau să meargă la școală, dar profesorii mi-au trimis un mesaj în care mi-au spus că orele se suspendă, pentru că totul a fost inundat.

Unii localnici au reuşit să desfunde gurile de canalizare. Alţii, însă, au fost nevoiţi să se mute.

Pe acelaşi subiect

Localnic: Când ne-am trezit ploua şi afară, și înăuntru. Mai sunt scurgeri de apă, așa că trebuie să ne gândim unde vom merge. Umiditatea asta nu este bună pentru copii.

Localnicii au rămas şocaţi când au văzut că, în curţile lor, grindina este cât un pumn. 

În Bolivia a fost decretată stare de urgenţă

 Autorităţile de aici fac tot posibilul să evite un dezastru - ruperea unui baraj ar produce o adevărată calamitate. 

  • Localnic: Suntem foarte îngrijorați. Nici măcar nu putem dormi, râul își iese din matcă, iar apa deja a ajuns pe şosea. Copiii sunt atât de speriați, iar femeilor le este frică să iasă din case.

Din noiembrie anul trecut, în Bolivia, 51 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 43.000 de familii au fost afectate în urma inundaţilor şi alunecărilor de teren.

Vremea rea a pus stăpânire şi pe Turcia. Grindina a transformat străzile din Antalya în adevărate covoare de gheaţă. Iar meteorologii spun că şi în zilele următoare, vremea se va menţine la fel de ploioasă în Istanbul şi Ankara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Vremea extremă a făcut prăpăd în întreaga lume. Dezastru în Argentina: sute de mii de oameni în beznă