Antena Meniu Search
x

Video Iarnă autentică şi strat nou de zăpadă la munte. În ultimele ore, pe pârtiile din Postăvarul s-au depus 30 de cm de omăt

Avem parte de un nou episod de iarnă la mijlocul lunii martie. La munte ninge ca în poveşti, spre bucuria turiştiilor care nu mai sperau să poată schia în această perioadă. În Maramureş, pe Pârtia Olimpica Borşa, la peste 1.600 de metri altitudine, noul strat de zăpadă depus ajunge deja până la 15 centimetri. Şi în Postăvarul a nins azi noapte intens şi s-a depus zăpadă.

de Redactia Observator

la 13.03.2024, 13:53

Vezi și

La Iaşi, este o vreme mult mai ploiasă decât a fost ieri şi, cu siguranţă, mai frig decât în toate zilele tecute, chiar dacă termometrele ne indică acum 6 grade Celsius. DIn cauza faptului că plouă, valorile resimţite sunt cu mult mai mici. Hainele groase au devenit o necesitate; la fel şi umbrela, tocmai din cauza precipitaţiilor destul de abundente. Peste noapte a plouat torenţial la un moment dat. A fost şi un cod galben de ceaţă, care a intrat în vigoare în această dimineaţă şi a fost valabil până în urmă cu puţin timp. Vremea este asemănătoare în toată zona Moldovei. 

Zăpadă pe pârtiile din Postăvarul, în plină primăvară

În zonele de munte, temperaturile scăzute şi precipitaţiile înseamnă ninsoare şi strat consistent de zăpadă. Sunt peste 30 de centimetri de omăt, strat nou depus pe pârtie.  

În zona superioară a Masivului Postăvarul ninge la această oră şi sunt deschise toate pârtiile. Condiţiile de schi se îmbunătăţesc foarte mult cu aceşti 30 de centimetri noi de zăpadă, strat depus. 

Pe acelaşi subiect

Cât mai durează episodul de vreme rece

Astăzi, va ploua în majoritatea regiunilor ţării, iar pe timpul zilei vor fi precipitaţii mixte în special în zona montană, în timp ce, odată cu lăsarea serii şi mai ales pe timpul nopţii, acestea îşi vor face apariţia şi în jumătatea de nord a Moldovei.

Pe alocuri se vor cumula cantităţi de apă de până la 15 l/mp, iar temperatura aerului va fi în continuare mai ridicată decât ar fi normal în această perioadă a anului. Astfel, aşteptăm astăzi maxime cuprinse între 3 şi 16..17 grace Celsius, în special în sud-vestul ţării. În Bucureşti, astăzi, vom avea parte de temperaturi plăcute, termometrele vor indica până la 11 grade Celsius. Din păcate, rămâne înnorat şi nu este exclus să mai şi plouă din când în când. De mâine, însă, valorile termice vor marca o uşoară scădere, iar ploile vor continua.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Iarnă autentică şi strat nou de zăpadă la munte. În ultimele ore, pe pârtiile din Postăvarul s-au depus 30 de cm de omăt