Antena Meniu Search
x

ANM a prelungit până vineri dimineaţă informarea de vreme severă. Ninsori şi strat de zăpadă la munte; ploi şi lapoviţă, în rest

Adminsitraţia Naţională de Meteorologie a prelungit până vineri dimineaţă informarea meteo de vreme severă. Astfel, potrivit specialiştilor, în majoritatea regiunilor ţării va ploua, iar în zona monană, la altitudini mai mari de 1.200 de metri, vor fi ninsori şi se va depune strat de zăpadă, local consistent.

de Redactia Observator

la 13.03.2024, 10:32

ANM a prelungit până vineri dimineaţă informarea de vreme severă. Ninsori şi strat de zăpadă la munte; ploi şi lapoviţă, în rest - Arhiva / imagine ilustrativă

Meteorologii anunţă ploi, în unele locuri însemnate cantitativ, până vineri dimineaţă, dar şi ninsori în zona monană, la altitudini mai mari de 1.200 de metri. Astfel, de miercuri, de la ora 10.00, până vineri la aceeaşi oră, vor fi precipitaţii în toate regiunile şi se vor acumula cantităţi de apă în general de 10...15 l/mp. "În zona Carpaţilor Meridionali, în Transilvania şi Muntenia, local precipitaţiile vor fi moderate şi se vor acumula 25...30 l/mp şi izolat peste 40 l/mp", a transmis ANM.

În zona montană, în special la altitudini de peste 1.200 m, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. 

În jumătatea de nord a Moldovei şi estul Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte.

Vremea se răcește în București

Potrivit prognozei speciale emisă pentru Capitală, miercuri vremea va fi închisă și temporar va ploua și prin acumulare cantitățile de apă vor fi în jurul a 10 l/mp. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 12 grade, iar cea minimă va fi de 4...5 grade Celsius.

De joi până vineri dimineață, valorile termice diurne, în scădere față de intervalul anterior, vor fi apropiate de normele perioadei. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 5...10 l/mp. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 9 grade, iar cea minimă va fi de 3...4 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » ANM a prelungit până vineri dimineaţă informarea de vreme severă. Ninsori şi strat de zăpadă la munte; ploi şi lapoviţă, în rest