Antena Meniu Search
x

Video Vremea extremă face ravagii în lume. Franţa şi Spania se luptă cu inundaţiile, în timp ce Canada se pregăteşte pentru dezastrul pe care îl va aduce ciclonul Lee

Ploile fac prăpăd în întreaga lume! Franţa şi Spania se confruntă cu precipitaţii puternice ce au dus la inundaţii, străzile fiind de-a dreptul măturate de ape. Multe maşini au fost luate pe sus, iar terasele restaurantelor au fost distruse. În schimb, Canada se pregăteşte pentru urmările ciclonului post-tropical Lee, care a început deja să facă ravagii în diferite zone. Au fost înregistrate rafale de vânt puternice şi sute de mii de case au rămas fără curent. 

de Redactia Observator

la 17.09.2023, 08:45

Vezi și

Ploile şi inundaţiile au pus stăpânire pe mai multe zone din Franţa. Maşinile au fost acoperite aproape în totalitate de ape, unele fiind chiar luate pe sus. Pompierii au fost nevoiţi să intervină la zeci de cazuri după ce ploile au ajuns şi în gospodăriile oamenilor. Meteorologii au emis ieri după-amiază un cod roşu de fenomene extreme în Hérault însă, spre seară, s-a transformat în cod portocaliu, la fel şi în Gard şi Lozère. Astăzi sunt aşteptate, de asemenea, ploi torenţiale.

Inundaţiile au ajuns şi în Spania, unde străzile au fost umplute de apă, iar mesele şi scaunele teraselor nu au rezistat în faţa viiturii. Ieri, au căzut peste 120 de litri de precipitaţii pe metrul pătrat, în L'Ametlla de Mar fiind întregistrată cea mai ploioasă zi în ultimul an şi jumătate. 

Vremea rea face ravagii şi în Canada

Canada se confruntă însă cu ciclonul post-tropical Lee, care a ameninţat iniţial ţara ca uragan. Primele fenomene ale furtunii s-au văzut chiar pe ocean. 

"Trăiesc aici de 30 de ani. Nu am văzut niciodată oceanul ca acum. Uraganul Lee ne-a vizitat, după cum mulţi ştiţi, şi este nebunesc, de-a dreptul nebunesc."

Rafalele de vânt au atins şi 110 kilometri pe oră în sud-est, iar peste 200.000 de case au rămas fără electricitate. Atât locuitorii din Canada, cât şi cei din Statele Unite au fost rugaţi să ia măsuri de precauţie zilele acestea, mai ales că în Massachusetts şi Maine a fost declarată stare de urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Vremea extremă face ravagii în lume. Franţa şi Spania se luptă cu inundaţiile, în timp ce Canada se pregăteşte pentru dezastrul pe care îl va aduce ciclonul Lee