Antena Meniu Search
x

Video Vremea extremă face victime în Canada. Doi oameni au murit şi peste un milion de locuinţe au rămas fără curent electric după o furtună de gheaţă

Iarna revine în forţă nu numai la noi, ci şi în Canada. Doi oameni au murit şi peste un milion de locuinţe au rămas fără curent electric după o puternică furtună cu ploaie îngheţată, în cele mai mari provincii canadiene, Quebec şi Ontario.

de Redactia Observator

la 07.04.2023, 12:34

Vezi și

Cel mai grav afectat este marele oraş Montreal, unde pavajul, trotuarele şi vegetaţia au fost acoperite de un strat de gheaţă. Numeroase crengi şi chiar copaci întregi, precum şi cabluri electrice, au fost doborâte de greutatea gheţii. 

Au avut de suferit şi Ottawa, capitala federală a ţării, şi Toronto, unde celebrul turn de televiziune, înalt de peste 550 de metri, a fost lovit de trăsnete spectaculoase. Premierul canadian Justin Trudeau, care reprezintă în parlament oraşul Montreal, i-a asigurat pe locanici că guvernul va fi alături de ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Vremea extremă face victime în Canada. Doi oameni au murit şi peste un milion de locuinţe au rămas fără curent electric după o furtună de gheaţă