Antena Meniu Search
x

Noua politică a bagajelor la Wizz Air şi Ryanair, suspendată în Italia. Fără plată suplimentară la bagajul de mână, de la 1 noiembrie

Autoritatea Antitrust din Italia, care se ocupă cu reglementarea în domeniul concurenței pe piață și garantarea bunăstării consumatorului, a suspendat noua politică a bagajelor la Wizz Air şi Ryanair. 

Ryanair și Wizz Air vor trebui să suspende temporar toate activitățile care vizează solicitarea unei taxe suplimentare
Autoritatea Antitrust din Italia a suspendat noua politică a bagajelor la Wizz Air şi Ryanair - Pixabay

Autoritatea Antitrust din Italia, care se ocupă cu reglementarea în domeniul concurenței pe piață și garantarea bunăstării consumatorului, a suspendat noua politică a bagajelor la Wizz Air şi Ryanair. 

Măsura suspendării provizorii a noii politici a bagajelor de mână la Ryanair şi Wizz Air, care ar fi urmat să intre în vigoare astăzi, 1 noiembrie 2018, a fost anunţată ieri.

Cele două companii trebuie să notifice Autoritatea, în termen de 5 zile, asupra măsurilor luate în conformitate cu decizia.

În conformitate cu noua politică, este posibil să se transporte gratuit doar un bagaj mic, care să fie plasat exclusiv în spațiul de sub scaunul din față, în timp ce pentru bagajele de mână (clasicul troler) este necesară o suprataxă, care totuși reprezintă o taxă necontingentă și previzibilă pentru pasager. Aceasta ar trebui să fie inclusă în tariful standard.

Pe acelaşi subiect

În consecință, solicitarea unei taxe pentru un element esențial al contractului de transport aerian, cum ar fi bagajele de mână, oferă o perspectivă falsă asupra prețului real al biletului și împiedică compararea cu tarifele celorlalte companii, înșelând consumatorul, potrivit Autorităţii Antitrust din Italia.

Prin urmare, anunţă airlinestravel.ro, Ryanair și Wizz Air vor trebui să suspende temporar toate activitățile care vizează solicitarea unei taxe suplimentare – în raport cu tariful standard – pentru transportul “bagajelor de mână mari”.

Noua politică a bagajelor la Ryanair

"Toate bagajele de mână vor fi taxate cu suma de 8 euro dacă o faci on-line cand îți cumperi biletul și 10 euro în aeroport. Poți să introduci un bagaj mic de cabină cu o dimensiune de maxim 40 x 20 x 25 (adică geantă de laptop) gratuit pe care e obligatoriu să-l bagi sub scaun. 

În caz că achiziționezi pachetul de „priority boarding” (îmbarcare prioritară), acesta va include și bagajul mare de cabină și e ceva mai ieftin – 6 euro dacă o faci on line sau 8 euro dacă îl achiziționezi la aeroport".

Noua politică a bagajelor la Wizz Air

Clienţii Wizz Air ar fi putut duce la bord, de la 1 noiembrie, un singur bagaj de mână gratuit, de 40x30x20 cm. Numai pasagerii care au achiziţionat Wizz Priority puteau lua în cabină şi o geantă tip troller (55x40x23 cm). 

Wizz Priority este un serviciu care include un bagaj de mână gratuit (40x30x20 cm) şi un troller (55x40x23 cm) care poate fi transportat la bord, check-in prioritar şi îmbarcare prioritară, cu preţuri începând de la 5 euro. Wizz Air a introdus şi un nou tip de bagaj de cală de 10 kilograme, cu preţuri ce încep de la 7 euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Noua politică a bagajelor la Wizz Air şi Ryanair, suspendată în Italia. Fără plată suplimentară la bagajul de mână, de la 1 noiembrie