Antena Meniu Search
x

Video Zeci de mii de europeni au început noul an cu o baie rece în apele oceanelor: "O experienţă nemaipomenită"

Au intrat la apă. Zeci de mii de europeni au început noul an cu o baie straşnică în apele mărilor sau oceanelor. Superstiţia spune că cine înfruntă valurile imediat după Revelion va ţine piept necazurilor tot anul. 

de Redactia Observator

la 02.01.2024, 22:18

Vezi și

Sute de portughezi s-au aruncat veseli în oceanul Atlantic, pe o plajă de lângă Lisabona. Au fost surprinşi cât de caldă era apa: 15 grade Celsius. După o petrecere prelungită de revelion, bălăceala i-a mai înviorat şi i-a dus cu gândul la următoarea vacanţă. 

Nemţii nu au ratat nici ei şansa unei băi inedite. Cu pălării şi costume de baie caraghioase, s-au aruncat într-un lac din apropiere de Berlin. Nu au avut norocul portughezilor - apa avea doar cinci grade Celsius. Nimeni, însă, nu a părut să regrete aventura, care este o tradiţie veche: "Este o tradiţie minunată. O fac de 15 ani şi este pur şi simplu o experienţă nemaipomenită. Mai mult, îţi dă energie pentru tot restul zilei. Este super!".

În Olanda, mii de oameni au uitat de frig şi s-au aventurat în apele reci ale Mării Nordului

În Italia, trei bărbaţi au continuat o tradiţie care datează din 1946. Au sărit de la 18 metri înălţime, de pe Podul Cavour, din Roma, în apele reci ale râului Tibru. 

Saltul acesta a fost pentru pace. Spiritul tradiţiei de a sări în Tibru este acela de a ura Romei, Italiei şi tuturor Italienilor un An Nou fericit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Zeci de mii de europeni au început noul an cu o baie rece în apele oceanelor: "O experienţă nemaipomenită"