Antena Meniu Search
x

Galerie foto Zeci de mineri au murit după o alunecare de teren dramatică, la o mină de jad din Myanmar. Prăbușirea unui stânci a provocat dezastrul

O alunecare de teren la o mină de jad din nordul Myanmarului a provocat moartea a cel puțin 32 de oameni, a declarat miercuri, pentru CNN, un reprezentant al serviciilor locale de pompieri.

de Redactia Observator

la 16.08.2023, 12:26

Tragedia s-a produs duminică în orașul Hpakant din statul nordic Kachin, a precizat Sa Tay Za de la Departamentul de pompieri din Hpakant. Toate victimele sunt bărbați, a adăugat Za.

Prăbușirea unui stânci a provocat dezastrul

Prăbușirea unei stânci a provocat revărsarea apei dintr-un lac din apropiere, prinzându-i pe mineri în capcană, a informat ziarul de stat Global New Light of Myanmar.

Myanmar produce aproximativ 70% din jadul din lume, iar în Hpakant se află unele dintre cele mai mari și mai profitabile mine de jad din lume. Minerii sunt adesea migranți săraci din alte părți ale țării și sunt expuși constant riscului de deces și răni în urma alunecărilor de teren. 

Accidente asemănătoare s-au produs și în trecut. Peste 160 de persoane au murit după ce ploile abundente au declanșat o alunecare de teren într-o mină de jad din Hpakant în 2020. Un dezastru similar a avut loc în aceeași zonă în 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Zeci de mineri au murit după o alunecare de teren dramatică, la o mină de jad din Myanmar. Prăbușirea unui stânci a provocat dezastrul