Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Zeci de morţi la înmormântarea generalului Soleimani, în Iran

Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa, astăzi, la înmormântarea generalului iranian Qasem Soleimani, după ce s-au călcat în picioare, pe străzile oraşului Kerman.

de Alin Tarnovschi

la 07.01.2020 , 12:08

Zeci de morţi la înmormântarea generalului Qasem Soleimani Zeci de oameni morţi la înmormântarea generalului Soleimani - Profimedia Images

Zeci de oameni şi-au pierdut viaţa, astăzi, la înmormântarea generalului iranian Qasem Soleimani, după ce s-au călcat în picioare, pe străzile oraşului Kerman.

Conform televiziunilor locale din Iran, cel puţin 35 de oameni au murit, iar alţi 48 au fost răniţi, după ce s-au călcat în picioare pentru a ajunge la locul de înmormântare al generalului ucis la ordinul preşedintelui SUA.

Sute de mii de iranieni s-au adunat în oraşul în care generaul Qasem Soleimani a fost înmormântat, respectiv în Kerman.

Articolul continuă după reclamă

Un clip video despre care televiziunile iraniene au spus că a fost filmat în Kerman arată zeci de oameni care sunt întinşi pe asfalt, în timp ce alţii îi calcă în picioare.

Pe acelaşi subiect

Potrivit The Guardian, mulţi dintre cei care au fost striviţi de mulţime aveau corpurile acoperite cu haine sau feţele acoperite cu eşarfe.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Milioane de oameni la înmormântarea generalului Soleimani

Generalul iranian Qasem Soleimani a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii care a durat aproximativ 12 ore şi care s-a desfăşurat atât în capitala Teheran, cât şi în oraşul Kerman.

Milioane de oameni au ieşit pe străzile din Teheran şi Kerman pentru a participa la funeraliile generalului ucis într-un atac al Armatei SUA.

Soleimani a fost ucis într-un raid cu dronă, în timp ce se afla într-un convoi pe aeroportul din Bagdad.

Ulterior, preşedintele SUA, Donald Trump, a confirmat şi explicat că generalul iranian, comandant al Forţelor Quds, era o ţintă pentru SUA din cauza numeroaselor crime pe care le-ar fi comis.

Alin Tarnovschi Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » Zeci de morţi la înmormântarea generalului Soleimani, în Iran